30 Eylül 2020 Çarşamba

Türk Mutfağı Şeflerini Saygı Ve Minnet İle Kucaklıyoruz...


 Türk Mutfağı Şeflerini Saygı Ve Minnet İle Kucaklıyoruz...

  • Kendi kimliğini bilen,
  • Öz kültürünü yasatan,
  • Coğrafyasının mutfağına hakim,
  • Kendi mutfağında bilgili,
  • Mutfak tarihini araştıran,
  • Türk mutfağını bilen,
  • Osmanlı Saray mutfağından örnekler verebilen,
  • Saray mutfağından yemekler ile
  • Örnek sofralar donatabilen,
  • Önce biz ve bizim mutfağımız diyebilen
  • Türk mutfağımızdan yemekler ile,
  • Yemek Kültürümüzü menülerinde yasatabilen,
  • Yöresel mutfaklarımıza hakim,
  • Yazılı ve görsel basındaki çalışmalarında
  • Kendinden emin, özentiden uzak,
  • Yesleki zenginliğindeki hazinesinin farkında,
  • Türk mutfağı yemeklerini,
  • Yabancı mutfakların hanesine
  • Kendi eliyle yazmayan ve
  • Başkalarının eliyle de yazdırmayan,
  • Bilgi zenginligi ile Yabancı mutfaklara ’da hakim,
  • Onurla ve gururla, 
  • Ben Türk mutfağı şefiyim diyebilen,
  • Türk mutfağı şeflerimizi
Saygı ve minnet ile kucaklıyoruz….

"AŞÇILIK ANDI & AŞÇILIK MARŞI"
Bir Türk Mutfağı Aşçısı ve Türk Şefi Olarak;
Binlerce yılın füzyon birikimine sahip köklü ve Zengin Türk mutfağını,
Şimdi ve gelecekte, örnek bir Türk şefi olarak  icra ederken;
Türk ahlakı ve kültürü gereğince insan sağlığını tereddütsüz koruyacağıma, 

Türk Mutfak tarihinin Zanaatkârlık anlayışını öğrenerek örnek alacağıma,
Çıraklarıma ‘da öğreterek, gelecek nesillerimize eksiksiz taşıyacağıma,
Kendi geçmişime ve coğrafyama ait Tarihi lezzet Miraslarımızın özü olan;
Asya ve Avrupa mutfaklarına kaynak olmuş Geleneksel Türk Mutfağını,

Dünyaya örnek lezzeti şahane emsalsiz Osmanlı ve Türk mutfağını,
Deniz ve kara İpek yolunun zenginlik göstergesi Osmanlı saray mutfağını,
Yerli ve yabancı Seyyahlara konu olan bölgesel ve Yöresel Mutfaklarımızı,
Çalıştığım işletmelerin Menülerinde ve mesleki hayatımda yaşatacağıma,

Yetenek ve becerilerimi öncelikte bize ait olan mutfaklarda geliştireceğime,
Bilgi ve tecrübemi ilk önce kendi mutfaklarımızdan örnekler ile tanıtacağıma,
Geliştirdiğim yemekleri ülkeme ve dünyaya Türk mutfağı adı ile anacağıma,
Coğrafyamdan ürünler ile Şahsıma özel Yemeklerimin ismini Türkçe koyacağıma,

Yurt içi ve Yurt dışı organizasyonlarda Ülkemin aşçılık kurumları ile çalışırken,
Ben değil biz düşüncesi ile Türk mutfağının menfaatini şartsız koruyacağıma,
Aynı çalışmalar içerisinde ekip düşüncesinin kutsallığını yaşatacağıma,
Kendi mutfağımdaki meslektaşıma her an saygı duyup destekleyeceğime,

Bana ya da ekibime gösterilen güvene tüm bilgim ve tecrübem ile layık olacağıma,
Mesleki tarihimi araştırıp örnek alarak mutfağımıza yeni yemekler kazandıracağıma,
Beslenmeye dayalı aşçılık mesleğinde din, dil, ırk ve coğrafya gözetmeksizin,
Bir Türk mutfağı şefi olarak kayıtsız ve şartsız mutfak kültürümü yaşatacağıma

Türk milleti adına mutfağımızın ve aşçılık mesleğinin onurunu koruyacağıma,
Zanaatkârlık ve ahilik ahlakım, Namusum, şerefim ve onurum üzerine söz veriyorum...

Diyebilen özde değil sözde, yabancı mutfak tabelalarının altında oynaşmayan, meslektaşlarını kandırarak yabancı markaları özendirmeyen dernek başkanlarına, federasyon başkanlarına ve konfederasyon başkanlarına ve beraberinde örnek Türk mutfağı şeflerine bizim mutfağımızın ve mutfaklarımızın ihtiyacı var...

Özellikle belirtmek isterim ki;
Yakın bir zamanda bu metne benzer mutfağımız ile ilgili “aşçılık andı” ya da “aşçılık marşı” şeklinde aşçılık okullarında okunabilecek bir "eser" çalışması yaparak siz mutfak gönüllülerinin hizmetine sunmaya çalışacağım.

Ayrıca bu konuda belirli bir ödülü Türk Aşçı Haberleri adına En Güncel Aşçı Haberlerinde ve popüler mutfak haberlerinde yer alarak daha bilgili, akademik ve edebiyat eğitimi olan arkadaşlarımıza 'da bir yarışma düzenleyip teşvik ederek ortaya daha güzel çalışmalar çıkarabilecek arkadaşlarımızın da önünü açmak şahsım ve mutfağımız adına görev olduğunu düşünüyorum. 

Camiamızın bu kadar Aşçı derneği, Aşçı federasyon ve Aşçı konfederasyon yani Aşçı Dernek Federasyon varken bir tane dahi gerçek yada sanal aşçılık kütüphanesi dahi yokken böyle konuları bireysel olarak şahsımın düşünmesi biraz üzücü bir durum. Hatta bu güne kadar mutfağımızın yukarıdaki şahsımın kaleme aldığı “hitap ya da yemin” olarak adlandırılabilecek bir çalışması kadar dahi yoktur. Gereken takdiri GELECEKTE camia yapacaktır.

Saygılarımla
Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi

Türk Mutfağı Şeflerini Saygı Ve Minnet İle Kucaklıyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde &...