1 Ekim 2020 Perşembe

Kör Bıçak El Keser !!!

 


Kör Bıçak El Keser !!!

Şef Murat Özalper 

İşte bu aşçılık makalesinin başlığı bu başlıktan o kadar konu çıkartabilir, o kadar çok konuşulabilir ki ben sadece aşçılık mesleğimizle ilgili Yazacağım. Tüm aşçılar bilir, keskin bıçak el kesmez körleşmiş bıçak el keser ve Kazaya sebep olur.

Anket yapılsa eminim ki bu zaman kadar ellerini kesen ustalar hep bıçağın yeterli kadar keskin olmadığından ellerini kestiklerini söyleyeceklerdir.

Mesele el kesmek değil benim anlatmak istediklerim farklı;
Ben meslekteki kör bıçaklardan bahsetmek istiyorum. Yeteri kadar bilgisi olmayan, haddini bilmeden, hep gözü bir üste hatta en üstü hedefleyen kendini bilmezler bunu kabul edeceksiniz...

*Kör Bıçaksınız İki Senede Usta Olamazsınız, 
*İki Sene İki Sezonda Aşçıbaşılığa Konmayacaksınız, 
*Senelerini Veren Ustaların Ayağını Kaydırmaya Kalkmayacaksınız, 
*İnsanlara Umut Tacirliği Yapmayacaksınız, 
*Sahtekarlık Yapmayacaksınız,
*Millete İş Umudu Dağıtmayacaksınız,

kendini olduğundan farklı görmek farklı göstermek çabası şizofrenlik belirtisidir...  Bırakın turizmi, bırakın mutfakları, bırakın aşçılığı gidip tedavi olun.

Gerçek aşçılar, gerçek ustalar yapsın bu işleri. Siz haddinizi bilin eline bıçak almadan, mutfakta ter dökmeden, emek vermeden, bu işten yemek yiyemezsiniz. 

Emeksiz yemek olmaz, kör bıçaksınız... 

Sadece kendi elinizi kesersiniz kesmeye mahkumsunuz!!!
Bakıyoruz kimileri belge dağıtma peşinde, kimisi turizmle aşçılıkla alakası yok, dernek kurmuş rant peşinde, kimisi gitmiş bir yerde yemek yemiş oooo burası çok iş yapıyor bizde açalım böyle bir yer...

Ya arkadaş işine bak, işin gücün yerinde, ne işin var bilmediğin sektörde? Cafe aç, lokanta aç, otel aç, ama işi bilenlere gelince verme hakları... 

Ya usta çok değil mi ya?
çok değil kardeşim benim geçtiğim yollardan geçeceksin, benim kadar ter dökeceksin, benim gibi yıllarını vereceksin, ancak o zaman konuşabilirsin karşımda...

Çok değil mi istenilen ücret?
sen değil ona ben karar veririm herkes gözünü asçılara dikmiş. Ustaların aldığı üç kurus ta gözünüz var. Bırakın kardeşim, sırtımızdan rant kazanma hedefini bırakın... 

Düşün yakamızdan artık sahte belgelerle, pandemi gerekçeleri ile düşük bütçe teklifleri ile sana iş bulurum vaatleri ile karşımıza çıkmayın!!!

"Mazlumun ahı indirir şahı" unutmayın, kör bıçaksınız ve Kör Bıçak El Keser Kabul edin, kör bıçaksınız!!! Ancak sahibinizin elini kesersiniz Unutmayın...

"usta mutfağa girince herkes susar, mutfakta bir ustalar birde bıçaklar konuşur" Bıçağınız keskin yolunuz açık olsun...

Murat Özalper 
Ankara Gölbaşı Eğitimci Aşçılar Derneği başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...