4 Ekim 2019 Cuma

Tez Pişti Tarifi

Tez Pişti Tarifi
 Tez Pişti Tarifi'nin Malzemeleri :

*  1 litre süt
*  1 su bardağı şeker
*  3 çorba kaşığı pirinç unu
*  2 yumurta akı
*  yarım paket vanilya

Tez Pişti Tarifi'nin Yapılışı:

Süt şekerle kaynatılır. Yarım bardak soğuk süt ile ezilmiş pirinç unu şekerli süte karıştırılıp pişirilir. Vanilya konur. Bu muhallebinin yarısı kaselere boşaltılır.

Geri kalanı hafif ateşte iken, iki yumurta akı çarpılır, kar haline getirilir. Ateşteki muhallebi aklara ilave edilip karıştırılır.


Kaselerin üzerine doldurulur. (kaselerin ateşe da yanıklı olması gerekir.)

İçinde su bulunan tepsiye dizilir. Fırında üstleri kızartılır. (ısının üstten verilmesi gerekir.)

Tez Pişti Tarifi Notu:
muhallebileri fırına koymadan, üzerlerine biraz pudra şekeri elerseniz daha güzel kızarır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...