4 Ekim 2019 Cuma

Cevizli İzci Tatlısı Tarifi

Cevizli İzci Tatlısı Tarifi
Cevizli İzci Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri 

*  1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
*  2 çorba kaşığı zeytinyağ
*  2 çorba kaşığı yoğurt
*  1 yumurta
*  1 bardak çekilmiş ceviz içi (fındık da olabilir)
*  5 su bardağı un
*  1 /4 limon suyu
*  3 su bardağı şeker
*  1 kahve kaşığı kabartma tozu
*  1 fiske tuz

Cevizli İzci Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı:

Margarin, zeytinyağ, limon kabuğu rendesi, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu bir kapta karıştırılır.
Elenmiş un ve çekilmiş ceviz konup yoğrulur.
Cevizden küçük parçalara ayrılıp rendenin ince tarafına bastırılır, kıvrılır (hurma şekli verilir).
Tepsiye dizip fırında pembe renkte pişirilir. Sıcakken ılık şuruba atılır.

 Cevizli İzci Tatlısı Tarifi'nin Şurubun Hazırlanışı:

3 bardak şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınır.
Limon suyu katılıp biraz koyulaşınca ateşten alınır. (şurubu hamurdan daha önce hazırlayınız.)

Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;

Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Tarak Tatlısı” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...