Bütün Et (Kapama) Tarifi “Isparta”
* 6-8 Kişilik
* Pişirme Süresi: 3 saat
Bütün Et (Kapama) Tarifi'nin Malzemeleri
* 1,5 kg Kemikli Keci Eti
* 3 Su Bardağı Bulgur
* 3 Su Bardağı Et Suyu
* 3 çorba Kaşığı Tereyağı
* Karabiber
* Tuz
Bütün Et (Kapama) Tarifi'nin Yapılışı
Et 3-4 parcaya ayrılır. 4-5 saat soğuk suda bekletilir. Suyu değiştirilerek haşlamaya alınır. üzerine çıkan kefi kevgirle alınır. Yeterli miktarda tuz ilave edilir.
Kapağı kapatılarak, kısık ateşte 2,5 saat pişirilir. Diğer tarafta, tereyağı eritilir, bulgur eklenerek hafif kavrulur.
üzerine haşlanan etin suyu dökülerek bulgur pilavı pişirilir. 10-15 dakika dinlendirilen bulgur pilavı servis tabağına alınır.
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
Yöresel Mutfaklardan Isparta Mutfağında Kışlık Hazırlanan Yiyecekler:
Yörede kışlık olarak turşu, reçel, salça, kurutulmuş sebzeler ve meyveler, pekmez, bulama, pestil çorbalık tarhana, makarna, erişte, bulgur gibi yiyecekler hazırlanır.
Turşu olarak lahana, patlıcan biber, domates, havuç, şalgam, muşmula, üzüm, karnı bahar, salatalık gibi sebzelerden yararlanılır.
Patlıcan, dolmalık, biber ve domatesin içi doldurularak da turşusu yapılır. Armut, erik, kayısı vişne, çilek, şeftali, portakal, incir, ayva gibi meyvelerden ve gül çiçeğinden reçeller yapılabildiği gibi kurutulup saklanabilen türlerden hoşaf da yapılır.
Domates ve kırmızıbiberden salça yapılır. Sütten peynir ve yoğurt yapılarak pazarlarda satıldığı da görülmektedir. Üzüm ve duttan pekmez, bulama ve pestil yapılır. Bu meyvelerin ocaklarda suya kaynatılırken içine erik, kayısı, ayva gibi diğer meyveler katılarak pestili yapılır. Bununla birlikte bazı bölgelerde üzüm suyundan şarap üretenler de bulunur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder