Çölmek Tarifi
Çölmek Tarifi Malzemeleri
* 1/2 kg parça yağlı et (koyun veya kuzu),
* 1/2 kg kuru soğan,
* 1/2 kg taze biber,
* 3 kg domates,
* 10 diş sarımsak,
* 2 çorba kaşığı sadeyağ,
* tuz.
Çölmek Tarifi Yapılış Tarifi
Et kuşbaşı doğranır, çömleğe konur.
Soğan, biber ve domatesler iri iri doğranır, çömleğe eklenir. 10 diş sarımsak, soyulduktan sonra iki parçaya bölünerek, sadeyağ ve tuzla beraber ilave edilir.
Çarşı fırınına pişirilmek üzere gönderilir.
Yaklaşık 3 saat fırında, ağır ateşte veya ateşten uzak bir noktada pişirilir.
Suyunu çekmeli ama yanmamasına dikkat edilmelidir.
Onun için fırının ekmek çıkarmadığı saatlerde, fırın sıcaklığında pişmesi tercih edilir.
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
3 Ekim 2019 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...
-
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...
-
Küncü & Susam Nedir? Küncü Nedir, Özellikleri Nelerdir, Hangi Yöreye Aittir? Kavrulmuş susam mı çiğ susam mı? Susam günde ne kadar tük...
-
Beyaz Mısır Çorbası Tarifi - Ordu Mutfağı Beyaz Mısır Çorbası Tarifi Malzemesi: * 2,5 Su Bardağı Beyaz Mısır Yarması, * 1 Su Bardağ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder