3 Ekim 2019 Perşembe

Çölmek Tarifi

Çölmek Tarifi
Çölmek Tarifi Malzemeleri

*   1/2 kg parça yağlı et (koyun veya kuzu),
*   1/2 kg kuru soğan,
*   1/2 kg taze biber,
*   3 kg domates,
*   10 diş sarımsak,
*   2 çorba kaşığı sadeyağ,
*   tuz.

Çölmek Tarifi Yapılış Tarifi

Et kuşbaşı doğranır, çömleğe konur.
Soğan, biber ve domatesler iri iri doğranır, çömleğe eklenir. 10 diş sarımsak, soyulduktan sonra iki parçaya bölünerek, sadeyağ ve tuzla beraber ilave edilir.

Çarşı fırınına pişirilmek üzere gönderilir.
Yaklaşık 3 saat fırında, ağır ateşte veya ateşten uzak bir noktada pişirilir.
Suyunu çekmeli ama yanmamasına dikkat edilmelidir.
Onun için fırının ekmek çıkarmadığı saatlerde, fırın sıcaklığında pişmesi tercih edilir.

Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...