Çölmek Tarifi
Çölmek Tarifi Malzemeleri
* 1/2 kg parça yağlı et (koyun veya kuzu),
* 1/2 kg kuru soğan,
* 1/2 kg taze biber,
* 3 kg domates,
* 10 diş sarımsak,
* 2 çorba kaşığı sadeyağ,
* tuz.
Çölmek Tarifi Yapılış Tarifi
Et kuşbaşı doğranır, çömleğe konur.
Soğan, biber ve domatesler iri iri doğranır, çömleğe eklenir. 10 diş sarımsak, soyulduktan sonra iki parçaya bölünerek, sadeyağ ve tuzla beraber ilave edilir.
Çarşı fırınına pişirilmek üzere gönderilir.
Yaklaşık 3 saat fırında, ağır ateşte veya ateşten uzak bir noktada pişirilir.
Suyunu çekmeli ama yanmamasına dikkat edilmelidir.
Onun için fırının ekmek çıkarmadığı saatlerde, fırın sıcaklığında pişmesi tercih edilir.
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
3 Ekim 2019 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...
-
"Evlerde pek çok kişinin severek yediği sütlü, tatlılardan birisi de sütlaç olmaktadır. Sütlaç hem hafif hem de lezzetli bir tatlı ol...
-
"Yemekler duyuları uyandırmalı" W Istanbul’un executive şefi Şafak Erten, aile mesleği olarak gördüğü aşçılık bayrağını başarıyla ...
-
Bebeklerde çölyak hastalığı, sıklıkla araştırılan hastalıklardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan hastalıklar ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder