Spagetti Carbonara Tarifi
Spagetti Carbonara Kullanılan Malzemeler
* 1 Paket Spagetti
* 250 Gram Dana Bacon Veya Dana Pançeta
* 2 Adet Yumurta
* 100-150 Gram Rendelenmiş Parmesan
* 4-5 Diş Sarmısa
* 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
* Tuz,
* Karabiber
Spagetti Carbonara Servis İçin :
* 2-3 Çorba Kaşığı Toz Parmesan
* 8-10 Yaprak Fesleğen
Spagetti Carbonara Yapılış Tarifi
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve bıçağın sırtı ile hafifçe ezdiğiniz sarmısakları ekleyerek renkleri hafifçe sararana kadar pişirin.
Sarmısakları tavadan alarak küp doğradığınız dana bacon veya pançetayı ekleyin ve pişene kadar karıştırın.
Ocaktan alıp makarna pişene kadar sıcak tutun.
Derin bir kapta yumurtaları iyice çırptıktan sonra rendelenmiş parmesan ve karabiber ile karıştırın.
Derin bir tencerede bol su kaynatın ve kaynayan suya tuz ilave ettikten sonra makarnayı ekleyin.
Paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayıp süzün.
Makarnayı süzer süzmez yumurta karışımına ekleyin ve sosla iyice karıştırın.
Dana Bacon karışımını ilave edin.
Parmesan ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...
-
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...
-
Küncü & Susam Nedir? Küncü Nedir, Özellikleri Nelerdir, Hangi Yöreye Aittir? Kavrulmuş susam mı çiğ susam mı? Susam günde ne kadar tük...
-
Beyaz Mısır Çorbası Tarifi - Ordu Mutfağı Beyaz Mısır Çorbası Tarifi Malzemesi: * 2,5 Su Bardağı Beyaz Mısır Yarması, * 1 Su Bardağ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder