Spagetti Carbonara Tarifi
Spagetti Carbonara Kullanılan Malzemeler
* 1 Paket Spagetti
* 250 Gram Dana Bacon Veya Dana Pançeta
* 2 Adet Yumurta
* 100-150 Gram Rendelenmiş Parmesan
* 4-5 Diş Sarmısa
* 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
* Tuz,
* Karabiber
Spagetti Carbonara Servis İçin :
* 2-3 Çorba Kaşığı Toz Parmesan
* 8-10 Yaprak Fesleğen
Spagetti Carbonara Yapılış Tarifi
Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve bıçağın sırtı ile hafifçe ezdiğiniz sarmısakları ekleyerek renkleri hafifçe sararana kadar pişirin.
Sarmısakları tavadan alarak küp doğradığınız dana bacon veya pançetayı ekleyin ve pişene kadar karıştırın.
Ocaktan alıp makarna pişene kadar sıcak tutun.
Derin bir kapta yumurtaları iyice çırptıktan sonra rendelenmiş parmesan ve karabiber ile karıştırın.
Derin bir tencerede bol su kaynatın ve kaynayan suya tuz ilave ettikten sonra makarnayı ekleyin.
Paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayıp süzün.
Makarnayı süzer süzmez yumurta karışımına ekleyin ve sosla iyice karıştırın.
Dana Bacon karışımını ilave edin.
Parmesan ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...
-
"Evlerde pek çok kişinin severek yediği sütlü, tatlılardan birisi de sütlaç olmaktadır. Sütlaç hem hafif hem de lezzetli bir tatlı ol...
-
"Yemekler duyuları uyandırmalı" W Istanbul’un executive şefi Şafak Erten, aile mesleği olarak gördüğü aşçılık bayrağını başarıyla ...
-
Bebeklerde çölyak hastalığı, sıklıkla araştırılan hastalıklardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan hastalıklar ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder