13 Eylül 2019 Cuma

Spagetti Carbonara Tarifi

Spagetti Carbonara Tarifi
Spagetti Carbonara Kullanılan Malzemeler

*     1 Paket Spagetti
*     250 Gram Dana Bacon Veya Dana Pançeta
*     2 Adet Yumurta
*     100-150 Gram Rendelenmiş Parmesan
*     4-5 Diş Sarmısa
*     3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
*     Tuz,
*     Karabiber

Spagetti Carbonara Servis İçin :

*     2-3 Çorba Kaşığı Toz Parmesan
*     8-10 Yaprak Fesleğen

Spagetti Carbonara Yapılış Tarifi

Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve bıçağın sırtı ile hafifçe ezdiğiniz sarmısakları ekleyerek renkleri hafifçe sararana kadar pişirin.
Sarmısakları tavadan alarak küp doğradığınız dana bacon veya pançetayı ekleyin ve pişene kadar karıştırın.
Ocaktan alıp makarna pişene kadar sıcak tutun.
Derin bir kapta yumurtaları iyice çırptıktan sonra rendelenmiş parmesan ve karabiber ile karıştırın.
Derin bir tencerede bol su kaynatın ve kaynayan suya tuz ilave ettikten sonra makarnayı ekleyin.
Paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayıp süzün.
Makarnayı süzer süzmez yumurta karışımına ekleyin ve sosla iyice karıştırın.
Dana Bacon karışımını ilave edin.
Parmesan ve fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde &...