13 Eylül 2019 Cuma

Anadolu Lezzetlerinden Peynirli Erişte Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağındaki lezzet miraslarımızdan lor peyniri ve yöresel mutfaklarımızdan eriştenin ramazan sofralar.

 Geleneksel Türk Mutfağındaki lezzet miraslarımızdan lor peyniri ve yöresel mutfaklarımızdan eriştenin ramazan  sofralarında ve Osmanlı saray mutfağındaki zengin sofralarda buluşması.

Anadolu Lezzetlerinden Peynirli Erişte Tarifi
Peynirli Erişte Kullanılan Malzemeler

*    1 Paket Erişte
*    Yeteri Kadar Tuz
*    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
*    1 Kase Lor Peyniri

Peynirli Erişte Üzeri İçin

*    1 Su Bardağı Doğranmış Ceviz
*    1/3 Su Bardağı Zeytinyağı
*    1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber

Peynirli Erişte Yapılış Tarifi

Erişteleri istediğiniz dirilikte haşlayın, süzdürün ve 1 çorba kaşığı tereyağı ile karıştırın.
Ceviz ve yağı bir sos tenceresine alın ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Toz biberi atın ve ocaktan alın.
Durmadan karıştırın ki cevizler yanmasın, kenarda bekletin.
Tuzunu ayarlayın.
Servis tabağına alın, peynirleri üzerine paylaştırın.
Cevizli yağı üzerinde gezdirip servise hazır hale getirin.

Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Peynirli Erişte Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde &...