Geleneksel Türk Mutfağındaki lezzet miraslarımızdan lor peyniri ve yöresel mutfaklarımızdan eriştenin ramazan sofralar.
Geleneksel Türk Mutfağındaki lezzet miraslarımızdan lor peyniri ve yöresel mutfaklarımızdan eriştenin ramazan sofralarında ve Osmanlı saray mutfağındaki zengin sofralarda buluşması.
Anadolu Lezzetlerinden Peynirli Erişte Tarifi
Peynirli Erişte Kullanılan Malzemeler
* 1 Paket Erişte
* Yeteri Kadar Tuz
* 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
* 1 Kase Lor Peyniri
Peynirli Erişte Üzeri İçin
* 1 Su Bardağı Doğranmış Ceviz
* 1/3 Su Bardağı Zeytinyağı
* 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
Peynirli Erişte Yapılış Tarifi
Erişteleri istediğiniz dirilikte haşlayın, süzdürün ve 1 çorba kaşığı tereyağı ile karıştırın.
Ceviz ve yağı bir sos tenceresine alın ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Toz biberi atın ve ocaktan alın.
Durmadan karıştırın ki cevizler yanmasın, kenarda bekletin.
Tuzunu ayarlayın.
Servis tabağına alın, peynirleri üzerine paylaştırın.
Cevizli yağı üzerinde gezdirip servise hazır hale getirin.
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Peynirli Erişte Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...
-
"Evlerde pek çok kişinin severek yediği sütlü, tatlılardan birisi de sütlaç olmaktadır. Sütlaç hem hafif hem de lezzetli bir tatlı ol...
-
"Yemekler duyuları uyandırmalı" W Istanbul’un executive şefi Şafak Erten, aile mesleği olarak gördüğü aşçılık bayrağını başarıyla ...
-
Bebeklerde çölyak hastalığı, sıklıkla araştırılan hastalıklardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan hastalıklar ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder