13 Eylül 2019 Cuma

Bacaklı Çorba Tarifi

Yöresel mutfaklarımızda ve Osmanlı ve Türk Mutfağında bir çok yemek ismi şaşırtıcı ve enteresandır. Bu lezzetli ve nefis yemeklerin Her birinin mutlaka ayrı  ayrayrı yemek hikayeleri vardır. Bu gün İlginç Yemek İsimlerini ve tariflerini Türk Aşçı Haberleri olarak ilginç yemek isimlerinden "Bacaklı Çorba" sizlerin sofralarına taşımak ve  sizlerle paylaşmak istedik.

Geleneksel Türk Mutfağında İsimleri tuhaf ama hepsi gerçek ve hepsi lezzetli yemekler. İşte Anadolu mutfağından tadıyla olduğu kadar ismiyle de hafızalara kazınacak yemekler. "Bacaklı Çorba" nasıl yapılır? "Bacaklı Çorba" nereye ait bir yemektir? "Bacaklı Çorba" tarifini biliyormusunuz? Yöresel Çorbalarımızdan "Bacaklı Çorba" tarifinde kullanılan malzemeler nelerdir? 

Sivas Mutfağından Bacaklı Çorba Tarifi
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası
Sivas Mutfağımıza Ait Olan Bacaklı Çorba Tarifi

İlginç Yemek İsimlerinden Bacaklı Çorba Kullanılan Malzemeler


*     2 Su Bardağı Yeşil Mercimek
*     1 Su Bardağı Ev Eriştesi
*     150 Gr Az Yağlı Dana Kıyma
*     1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*     1 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     7-8 Su Bardağı Sıcak Su
*     1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
*     2 Çay Kaşığı Tuz,
*     Kırmızı Pul Biber


İlginç Çorba İsimlerinden Bacaklı Çorba Hazırlanış Tarifi
Mercimeği sıcak suyla yıkayıp süzün.
Kıymayı orta boy bir tencereye koyun.
Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak, kendi suyuyla 5 dakika kavurun.
Üzerine mercimeği ve salçayı ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
Sıcak suyu tencereye aktarın.

Tuz ve pul biberi katıp çorbayı kaynamaya bırakın.
Mercimek hafifçe yumuşamaya başlayınca erişteyi ilave edin.
Sık sık karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
Yağı ve naneyi küçük bir tavaya koyun.
Kısık ateşte hafifçe kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirip sıcak sıcak servise sunun.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde &...