Yöresel mutfaklarımıza ait Sebze kavurmalarindan olan Arapsaçı Kavurması yemeğimiz geleneksel Türk mutfağının da vazgeçilmezleri arasında zamanla yerini almıştır.
Arapsaçı Kavurması Tarifi
Arapsaçı Kavurması Malzemeler:
* Yarım Kilo Arapsaçı
* 1 Orta Boy Soğan
* 2 Yumurta
* Zeytinyağı
* Karabiber
* Tuz
Arapsaçı Kavurması Hazırlanış :
Arapsaçının dere otuna benzeyen, tül tül olan kısımlarını kopartıp bol bol yıkıyoruz ve süzülmeye bırakıyoruz. Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz.
Arapsaçını da ilave edip kapağı kapalı olarak kısık ateşte kendi suyunda yumuşayana kadar ve suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz. Yumuşayan arapsaçı suyunu çekince kapağı açıp birkaç dakika kavuruyoruz.
Kavrulduktan sonra yumurtasını kırıp otun her yerine gelecek şekilde karıştırıp dağıttıktan sonra yumurtası pişene kadar pişiriyoruz.
Arapsaçı Kavurması
Arapsaçı Kavurması Servis
Üzerine karabiber serpip servis ediyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...
-
"Evlerde pek çok kişinin severek yediği sütlü, tatlılardan birisi de sütlaç olmaktadır. Sütlaç hem hafif hem de lezzetli bir tatlı ol...
-
"Yemekler duyuları uyandırmalı" W Istanbul’un executive şefi Şafak Erten, aile mesleği olarak gördüğü aşçılık bayrağını başarıyla ...
-
Bebeklerde çölyak hastalığı, sıklıkla araştırılan hastalıklardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan hastalıklar ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder