23 Ağustos 2019 Cuma

Arapsaçı Kavurması Tarifi

Yöresel mutfaklarımıza ait Sebze kavurmalarindan olan Arapsaçı Kavurması yemeğimiz  geleneksel Türk mutfağının da vazgeçilmezleri arasında zamanla yerini almıştır.

Arapsaçı Kavurması Tarifi
Arapsaçı Kavurması Malzemeler:

*    Yarım Kilo Arapsaçı
*    1 Orta Boy Soğan
*    2 Yumurta
*    Zeytinyağı
*    Karabiber
*    Tuz

Arapsaçı Kavurması Hazırlanış :

Arapsaçının dere otuna benzeyen, tül tül olan kısımlarını kopartıp bol bol yıkıyoruz ve süzülmeye bırakıyoruz. Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz.

Arapsaçını da ilave edip kapağı kapalı olarak kısık ateşte kendi suyunda yumuşayana kadar ve suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz. Yumuşayan arapsaçı suyunu çekince kapağı açıp birkaç dakika kavuruyoruz.



Kavrulduktan sonra yumurtasını kırıp otun her yerine gelecek şekilde karıştırıp dağıttıktan sonra yumurtası pişene kadar  pişiriyoruz.
Arapsaçı Kavurması

Arapsaçı Kavurması Servis
Üzerine karabiber serpip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...