27 Ağustos 2019 Salı

Özbek Pilavı Tarifi

Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden nefis pilav tariflerinden olan “Özbek mutfağından Özbek Pilavı Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.

Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..

Şeflerin Özel Tariflerinden;
Özbek Pilavı Tarifi “Şef Yılmaz Seçim”
Özbek Pilavı Tarifi İçin Kullanılacak Malzemeler

*     600 Gram Orta Yağlı Kuzu Eti
*     1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
*     2 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     2 Su Bardağı Baldo Pirinç
*     4 Su Bardağı Sıcak Su
*     2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
*     1 Baş Sarımsak
*     4 Adet Orta Boy Havuç
*     Tuz
*     1/2 Çay Kaşığı Kimyon
*     1/2 Çay Kaşığı Tarçın

Özbek Pilavı Tarifi İşlem Basamakları
Kuzu etini iri parçalar halinde kesin.
Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
Havuçları rendelemek yerine en az kibrit çöpü kalınlığında kesin.
Pirinçleri ılık suda ıslatıp, 20 dakika kadar bekletin.
Ayçiçek yağını bir tencerede kızdırın.
Bol suda yıkayıp, kuruladığınız kuzu etlerini tencereye aktarın ve renk alana kadar yüksek ateşte kavurun.
Kavrulan etlere sıcak suyu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Pilavı hazırlamak için tereyağını tencerede eritin.
Kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.
Ardından havuçları ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün.
Haşlanan kuzu etlerini ayrı bir tabağa alın.
Et suyunu bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra pilav tenceresine aktarın.
Ilık suda beklettiğiniz pirinçleri, soğuk suda yıkadıktan sonra bir süzgeç yardımıyla süzün.
Et suyunun da yer aldığı pilav tenceresine ekleyin.
İyice yıkadıktan sonra bir baş sarımsağı pilav tenceresinin orta kısmına yerleştirin.
Tuz, kimyon ve tarçını ekledikten sonra pilavı sadece bir kez karıştırın.
Kapağını kapattığınız pilavı, kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
Demlendikten sonra servis edin.

Türk Aşçı Haberleri Not;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde &...