13 Eylül 2022 Salı

Damla çikolatalı kurabiye,

 Damla çikolatalı kurabiye, sayısız kurabiye çeşidinin arasından en sevilenlerden biri. 


Büyük küçük herkesin sevdiği damla çikolatalı kurabiyeyi özellikle çocuklar süt ile beraber tüketmeyi çok seviyor. Yapması oldukça pratik ve yapımının zaman almaması da damla çikolatalı kurabiyeyi vazgeçilmez kılıyor. Peki, "Damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır?" İşte tarifi...

Damla çikolatalı kurabiye tarifi ağızda dağılan yumuşak dokusuyla oldukça seviliyor. Temel kurabiye malzemeleri ve damla çikolata ile hazırlanan bu tarif çayın, kahvenin yanına çok yakışan bir ikramlık. 

Yenilikçi modern Türk mutfağında Damla çikolatalı kurabiyenin bu tarifi ile çat kapı misafir geldiğinde ne ikram etmeliyim diye düşünmeyeceksiniz. İşte vazgeçilmez lezzet damla çikolatalı kurabiye tarifi malzemeleri ve yapılışı...

En İyi Kek Ve Kurabiye Tariflerinden Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi...

Kıyır Kıyır Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifini Sizler İçin Derledik.

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler;

*   200 Gr Tereyağı
*   2 Yumurta Sarısı
*   1 Su Bardağı Pudra Şeker
*   1 Paket Vanilya
*   1 Paket Kabartma Tozu
*   3 Çorba Kaşığı Kakao
*   3.5 Su Bardağı Un
*   1 Çay Bardağı Damla Çikolata

En Sevilen Kurabiye Tariflerinden Damla Çikolatalı Kurabiye Üzeri İçin;

*   2 Yumurtanın Akı
*   1 Su Bardağı İnce Çekilmiş Fıstık İçi
*   Damla Çikolatalı Kurabiye

En Meşhur Kurabiye Tariflerinden Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı;

Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Un, vanilya, kakao ve kabartma tozunu bir kapta eleyip karıştırın.

Tereyağı, yumurta sarıları ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar mikserle karıştırın.

Bu karışımı mikserden hamur yoğurma kabına alın ve unlu karışımı ekleyin. Pürüzsüz ve orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

En son damla çikolataları ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde &...