31 Temmuz 2022 Pazar

Zeytinyağlı Kabak Sote Tarifi

 Zeytinyağlı Kabak Sote nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde nefis tariflerden Zeytinyağlı Kabak Sote yapmanın püf noktası nelerdir? Kabaklı tariflerden ve en sevilen sebzeli yemeklerden Zeytinyağlı Kabak Sote yapmanın püf noktaları nelerdir?


Sıcak yaz aylarında en sağlıklı beslenmek çok önemli. Sağlığımız açısından en sağlıklı sebzeli yemeklerden olan kabak yemeği çeşitleri saymakla bitmez.. İşte sizlere sevilen Zeytinyağlılardan ve iştah açıcılardan Zeytinyağlı Kabak Sote tarifi..

Zeytinyağlı Kabak Sote Tarifi 
Zeytinyağlı kabak kavurma malzemeler

*  3-4 tane orta boy kabak
*  1 tane orta boy soğan
*  1 adet havuç
*  1 adet kırmızıbiber
*  2-3 diş sarımsak
*  2 adet domatesin rendesi
*  5 yemek kaşığı zeytinyağı
*  Tuz
*  Pul biber

En Sağlıklı Kabak Yemeklerinden Zeytinyağlı Kabak Kavurma Yapılışı

Tavaya zeytinyağını alın. Yağ hafif ısındıktan sonra yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı tavaya alıp kavurmaya başlayın. Diğer tarafta kabakların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Havuç ve kırmızı biberleri doğrayın.

Soğanlar kavrulduktan sonra havuç ve kırmızıbiberi ekleyin. Biraz kavurduktan sonra kabakları ekleyin. Tavanın kapağını kapatın. Ara ara karıştırmayı unutmayın.

Kabaklar bir miktar kavrulduktan sonra domatesleri ekleyin.

Tuz ve pul biberi de ekleyip kavurmaya devam edin. Domates ve kabaklar piştikten sonra kapatabilirsiniz.

Kabak Nedir?

Kabak, bilimsel adıyla Cucurbita pepo, Cucurbita cinsine bağlı bir türdür. Meyvesi silindirik, beyazımtırak olup etli kısım beyazımsı renktedir. Anadolu'da çok miktarda yetiştirilir. Sebze olarak yemeklerde kullanılır. Dış görünüşü 18–20 cm uzunlukta ve 8–12 mm genişliktedir. Beyaz ve sert kabuklu, oval biçimli tanelerdir. 

Sıcak ve ılıman iklimlerde yetişir. Sebze olarak tüketilir. Ayrıca tatlısı ve turşusu yapılır. Türkiye'de yaygın olarak yetişir.

Kabağın yan etkileri nelerdir?

Kabağın aşırı tüketilmedikçe bilinen herhangi bir zararı yoktur. Ancak kabağın faydalarını görebilmek için özellikle mevsiminde taze olarak tüketilmesi noktasına dikkat etmek gerekir.
Ayrıca sağlığınız için etkilerini görebilmek için pişirme yöntemlerine de dikkat etmek gerekir.

Kabak bağırsakları çalıştırır mı?

Kabak bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Kabağın bağırsak ve sindirim sistemine birçok yönden faydası bulunur. İçerdiği su miktarından zengin olması sayesinde bağırsak atılımını yumuşatır ve kabızlık ihtimalini azaltır. İkinci olarak hem çözünebilir hem çözünmeyen lif bulundurur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde &...