20 Haziran 2022 Pazartesi

Limon Reçeli Nasıl Yapılır?

 

Limon Reçeli Nasıl Yapılır?

Limon Reçeli nasıl yapılır? Modern limonlu tariflerden Limon Reçeli yapabilmek için hangi malzemeler kullanılır?

Peki bu güne kadar evinizde Limon Reçeli yaptınızmı? Yenilikçi lezzetlerden Limon Reçeli yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel limonlu tariflerinden faydalanmak istermisiniz? 

İşte sizlere Şef Emre İdrisoğlu’nun özel Tarifi olan Limon Reçeli tarifi

En iyi reçel tariflerinden Limon Reçeli nasıl yapılır?
En sevilen reçellerden Limon Reçeliyapmak için hangi malzemeler kullanılır?

*    5 limon
*    2 su bardağı toz şeker
*    1 su bardağı su

Limon Reçeli yapılış tarifi;

*Limonların kabuklarını soyun ve minik minik doğrayıp kenara alın.

*Kabukları soyulmuş limonları dilediğiniz büyüklükte dilimleyin, bir kapta şekerle karıştırın .

*Limonların sulanmasını beklerken kabukların üzerine kaynar su ilave edip 5 dakika bekletin ve suyunu süzün. Bu işlemi 2 kere daha tekrarlayın.

*Sulanan limonların üzerine 1 bardak suyu ekleyin ve karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra doğradığınız kabukları da ilave edin.

*Ocağın ısısını düşürün, ara ara karıştırarak 40 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde &...