24 Nisan 2022 Pazar

Domatesli Patlıcan Sarma

 

Şef Ömür Akkor; Domatesli Patlıcan Sarma TarifiDomatesli Patlıcan Sarma nedir? Evde Domatesli Patlıcan Sarma yapmak için hangi malzemeler kullanılır?

Bilinen Türk mutfağı şeflerinin özel patlıcan yemekleri tariflerinden faydalanmak istermisiniz?

En farklı patlıcan yemeklerinden Domatesli Patlıcan Sarma yapmanın püf noktaları nelerdir? 

Geleneksel Türk mutfağında en iyi dolma ve sarma tariflerinden videolu Domatesli Patlıcan Sarma tarifini Şef Ömür Akkor'un takipçileri için hazırladığı özel tarifini mutfaklarınıza getirdik...

Şef Ömür Akkor'dan Domatesli Patlıcan Sarma Tarifi

Domates ve patlıcan mevsimi yaklaşırken pek lezzetli pek hafif bir tarif...  

Domatesli Patlıcan Sarma Nasıl Yapılır? "Şef Ömür Akkor"
Domatesli Patlıcan Sarma İçin Kullanılan Malzemeler

*    1 Kilo Kemer Patlıcan
*    Yeteri Kadar Zeytinyağı 
*    Karabiber
*    Kayatuzu 

Domatesli Patlıcan Sarma İç Harç İçin;

*    1/2 Kg Zırhlanmış Et (Tek Çekim Kıymada Kullanabilirsiniz.)
*    1/2 Adet İnce Doğranmış Kuru Soğan
*    2 Şer Adet Küçük Küçük Doğranmış Kırmızı Ve Yeşil Biber
*    1/2 Demet Doğranmış Maydanoz
*    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*    1 Çay Kaşığı Karabiber
*    1 Çay Kaşığı Kaya Tuzu 
*    2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 

Domatesli Patlıcan Sarma Sos İçin;

*    3 Adet Büyük Tarla Domates Rendesi
*    3 Diş İnce İnce Doğranmış Sarımsak
*    2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 
*    1 Çay Kaşığı Kaya Tuzu 
*    1 Çay Kaşığı Karabiber
*    1 Çay Kaşığı Şeker

Domatesli Patlıcan Sarma 1 . Aşama;

Patlıcanları ince ve uzun olacak şekilde kesin. Yağlı kağıt kaplı bir tepsinin üzerine dizip, üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin.
Önceden ışıtılmış 220 derece fırında 10 dakika pişirin.

Domatesli Patlıcan Sarma 2.Aşama;

Zeytinyağını bir tavada ısıtıp etleri ilave edin ve suyunu çekince soğan ile salçayı ekleyin.

5 dakika daha kavurduktan sonra ocağı kapatıp, baharatları, biberleri ve maydanozu ekleyip güzelce karıştırın.

Domatesli Patlıcan Sarma 3.Aşama;

Sarımsakların aromasını sıcak zeytinyağında çıkardıktan sonra rendelenmiş domatesi tavaya ekleyin. Sosun baharatlarını ilave ettikten sonra 10 dakika kısık ateşte pişirip düz bir tepsiye sosunuzu alın.

Domatesli Patlıcan Sarma 4.Aşama;

Pişen Patlıcanların içine bir yemek kaşığı harç koyup rulo haline getirin. Sardığınız patlıcanları domates soslu tepsiye, kenarları boş kalacak şekilde dizin. Tepsinizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü hafif yanana kadar pişirin.

IFrame

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde &...