Menakiş Nedir? Nasıl Yapılır?
Menakiş nedir? En farklı Ortadoğu yemeklerinden Menakiş nasıl yapılır? Peki bu güne kadar evinizde Menakiş yaptınızmı? En iyi sokak lezzetlerinden Menakiş hangi ülke mutfağına aittir?
Lübnan mutfağının en popüler yemeklerinden biri Manakiş bizlere çok uzak bir lezzet değil. Daha çok zahterli ekmek olarak bilinen bu yemek hamur üzerine peynir, kekik, zahter ya da kıyma eklenerek yapılıyor. Yapmasının kolaylığı bir yana, her öğünde tüketilebilir.
Manakiş levanten ülkelerin yanı sıra özellikle de Melbourne'ün başlıca kent merkezlerinde olmak üzere Avustralya ve Sidney'de Lübnan'lıların yaşadığı yerlerde popüler bir yiyecek türü. Bu kentlerde, başta Lübnan'lıların yaşadığı bölgelerdeki fırınlarda daha sıklıkla Lübnan Pizzası adıyla üretilir ve satılır.
Zahter menakiş nasıl yapılır?
Zahter menakiş Arap ülkelerinde vejetaryenler tarafından tercih edilen kahvaltı ürünlerinden. Aynı zamanda kahvaltı harici yenilecekse, büyük lahmacun gibi açılır. Piştikten sonra ortasına ekstra domates ve peynir konularak da yenilir.
En Farklı İştah Açıcılardan Zahter menakiş Hamur için:
* 100 ml ılık su
* 15 gr şeker
* 1 paket aktif kuru maya
* 300 gr un
* 10 gr tuz
* 30 gr zeytinyağı
Zahter menakiş Üstü için:
* Zahter baharatı
* 100 ml sızma zeytinyağı
* 100 gr beyaz peynir
* 1 domates
Manakişin en popüler sunum biçimi zahterli olandır. Zahter, zeytinyağı ile karıştırılır ve fırına sürülmeden evvel hamurun üzerine yayılır. Zahterli manakiş, levanten mutfağında kahvaltıların gözdesi olarak çok tutulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder