Çingene Böreği Nasıl Yapılır?
Șef Emir Topuk
Çingene Böreği nedir? En farklı nefis lezzetlerden Çingene Böreği nasıl yapılır? İlginç yemek isimlerinden Çingene Böreği için hangi malzemeler gereklidir? Bu güne kadar evinizde Gastronomi haritamızda en iyi lezzetlerden Çingene Böreği yaptınızmı?
Evde Çingene Böreği içim Türk mutfağı şeflerinin özel börek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
En İyi Börek Tariflerinden Çingene Böreği Nasıl Yapılır?
En Faklı Böreklerden Çingene Böreğinde Kullanılan Malzemeler
* 2 Su Bardağı Kuru Fasulye
* 300 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti
* 2 Adet Soğan
* 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
* 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
* 4 Dilim Bayat Ekmek
* 2 Çorba Kaşığı Kuru Nane
* Yeterince Tuz
Çingene Böreği Yapılış Tarifi
Fasulyeleri akşamdan ıslatın. Sabah suyunu süzün. 10-15 dakika yeni su koyup haşlayın. Eti yıkayıp süzün. Suyunu çekene kadar ayrı bir tencerede pişirin. Azar azar sıcak su ekleyin ve et yarı yumuşayıncaya kadar pişirin. Fasulyeyi etin olduğu tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Fasulye de pişince tuzu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
Soğanları ince ince doğrayın. Ayrı bir tencerede biraz yağ ve tuz ile kavurun. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana dek 2-3 dakika kavurun. Bayat ekmekleri etli fasulyenin içine doğrayın. Tabaklara pay edin. Üzerine soğanlı sosu gezdirin ve bol nane serpin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder