1 Eylül 2021 Çarşamba

Yöresel Çorum Mutfağı Ulusal Yemek Yarışması

 Yöresel Çorum Mutfağı Ulusal Yemek Yarışması


Çorum'un İskilip İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde yöresel yemekler ustalarından tam not aldı.

Çorum'un İskilip İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Dolma Turşu ve Çilek Festivali'nde yapılan yöresel yemek yarışmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İskilip Belediyesi tarafından 2. Dolma Turşu ve Çilek Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada İskilip dolması, yırtma aşı, su kabağı, gül baklavası ve turşu gibi yöresel yemekler jürinin beğenisine sunuldu. 

Aşçılar ve Pastacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sümer, " Çorum Mutfağı Çorum’da yapmış olduğumuz ulusal yemek yarışmamızın ardından yöresel tatlarımızı tanıtmaya devam ediyoruz. Bu sayede bu tarihi yöresel mutfaklarımızdan çorum mutfağında yöresel yemeklerini tanıttık. Yarışmanın düzenlenmesinde bize her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Ali Sülük’e teşekkür ediyorum"dedi.

Jüri üyesi Türk mutfağı şeflerinden Eyüp Kemal Sevinç ise ilçenin özel yemeklerinin ön plana çıkmasının sağlandığını belirterek, "Özellikle İskilip dolması kendisini ispat etmiş ve ünü duyulmuş bir yemek. Bunun daha fazla tanıtımının yapılması lazım. 

Diğer yemeklerden su kabağı çok lezzetli. Bunu da herkese tanıtmak lazım. Her yemeğin hikayesi var. İskilip’in yemeklerinin yanı sıra çok güzel ürünleri de var" ifadesini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...