Evde şehzade tatlısı nasıl yapılır? şehzade tatlısı yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Daha önce şehzade tatlısı yapmayı denediniz mi? Evde Şehzade Tatlısı hakkında şeflerin özel tatlı tariflerinden faydalanmak istermisiniz? İşte sizlere "Doç. Dr. Yılmaz SEÇİM" den Özel Evde Şehzade Tatlısı Tarifi…
Şehzade Tatlısı Nasıl Yapılır? / Manisa
"Doç. Dr. Yılmaz Seçim"
En Eski Tatlı Tariflerinden Şehzade Tatlısı İçin Kullanılacak Malzemeler
* 250Gr Tereyağı
* 2 Adet Yumurta
* 1 Paket Vanilya
* 1 Çay Bardağı Şeker
* 1 Paket Kabartma Tozu
* 1 Su Bardağı İrmik
* Aldığı Kadar Un
En İyi Osmanlı Ve Türk Tatlılarından Şehzade Tatlısı Dışı İçin
* 1/2 Su Bardağı Süt
* Mor Haşhaş
* Ceviz
En İyi Lezzetlerden Şehzade Tatlısı Şerbeti İçin
* 4 Su Bardağı Şeker
* 4 Su Bardağı Su
* 1 Dilim Limon
Şehzade Tatlısı İşlem Basamakları
-İlk önce şerbetini yapın .Şeker ve suyu kaynatın , kaynayan şerbete limon suyu ekleyin 10 dk ateşte kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
-Kaba şeker ve irmiği alın, tereyağını ekleyin yoğurun.
-Yumurta ve vanilyayı ekleyin karıştırmaya devam edin.
-Kabartma tozunu ve aldığı kadar unu ekleyin ele yapışmayan kulak memesi kıvamında yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın önce süte sonra haşhaşa bulayın, yağladığınız tepsiye koyun.
-Üstlerine hafif bastırın ve ceviz içi koyun.
-Önceden ısıtılmış 200derecelik fırında 12 dk pişirin.
-Tatlıyı fırından alınca üzerine soğuk şerbeti dökün, şerbet çekince servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder