Kar Küresi Tatlısı nedir?
Son zamanların en farklı tatlı çeşitlerinden Modern Türk mutfağında en iyi lezzetlerden Kar Küresi Tatlısı yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir.
Müthiş sunum tarzı ve nefis lezzeti ile Kar Küresi Tatlısı yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel tatlı tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
İşte sizlere mutfağımızdan ünlü şeflerden Jülide Başkur'un kaleminden Kar Küresi Tatlısı tarifi..
Kar Küresi Tatlısı Nasıl Yapılır?
Jülide Başkur
Köğtür & Çıtır Şeker Pancarı
Kar Küresi Tatlısı için Kullanılan Malzemeler:
Köğtür İçin:
* 500 Gr Haşlanmış Buğday
* 2,5 Çay Bardağı Pekmez
* 2 Çorba Kaşığı Nişasta
* 1/2 Çay Bardağı Su
Kar Küresi Tatlısı Küre İçin:
* 6 Adet Jelatin Yaprağı
* 2 Yemek Kaşığı Su
* 4 Adet Balon
* 4 Adet Çubuk
* Strafor
Şeker Pancarı İçin:
* 1 Adet Şeker Pancarı
* Kızartma İçin Sıvı Yağ
* Susam
* Tarçın
Kar Küresi Tatlısı Yapılış Tarifi:
Bir gün öncesinden balonları yapmak için başlayalım. 6 adet jelatini soğuk suda bekletin ve yumuşayınca suyunu sıkıp bir sos kabına alın. Beklettiğiniz sudan 2 yemek kaşığı alarak yumuşamış jelatinlere ilave edin ve kısık ateşte jelatini eritin.
Ilınınca şişirilmiş balonları bu jelatinle kaplayın ve bir strafor üzerine çubuklara takıp kuruması için saplayın. Bu işlemi 15 dakika sonra tekrarlayıp 24 saat sertleşmesi için bekletin.
Köğtür hazırlama işlemi için, tencereye haşlanmış buğdayları alıp, üzerine pekmezi ilave edelim ve 1/2 çay bardağı su ile nişastayı karıştırıp bu karışımı da ilave edip, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak pişirelim. Şekilde görüldüğü gibi kalıba alıp ılınmaya bırakın.
Daha sonra buzdolabının alt rafında soğuyana dek dinlendirelim. Bu arada pastırma kalınlığında dilimlediğiniz şeker pancarını kızartma yağında kızartalım. Çıkan cipsleri tarçın ve susamla sıcakken tatlandıralım. Şekilde görüldüğü gibi tabağı dizayn edip jelatin küresini üzerine kapatalım. Dilerseniz pudra şekeri ve hindistan cevizi ile kar görünümü verebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder