Evde En Sağlıklı Bebek Püresi Nasıl Yapılır? Bebek Püresi Çeşitleri...
Bebek Püresi nasıl yapılır? En sağlıklı bebek püre çeşitleri nelerdir? En vitaminli bebek püreleri nelerdir? Evde bebek püresi yapmanın püf noktaları nelerdir? Evde yapılabilecek en kolay ve en vitaminli bebek püresi çeşitleri...
Ev yapımı bebek maması hazırlamayı seçerseniz bu yönergeleri dikkate ediniz...
Yeni doğan bebek mamasını hazırlamakla ilgileniyor ancak fikri göz korkutucu buluyorsanız, sadece birkaç ev yapımı ürünle başlayın. Çok olgun bir avokado veya muzu ezmek, başlamak için iyi bir seçenek olabilir.
Evde bebek maması hazırlarken hangi sebzeleri kullanabilirsiniz? Bebeğinize en faydalı vitaminler hangileridir?
Bebeğiniz iyi tepki verdikten sonra, pancar, brokoli, şalgam, kuşkonmaz, ıspanak, yaban mersini, lahana, mango ve papaya gibi bebek maması koridorunda o kadar yaygın olmayabilecek besin yönünden zengin yiyecekler hazırlamayı deneyebilirsiniz.
Bebeğiniz için yiyecekleri ezdiğinizden veya püre ettiğinizden emin olun ve bir seferde yalnızca bir yeni tek bileşenli yiyecek servis edin.
Mevsiminde olan öğeleri veya ailenin geri kalanı için hazırladığınız yiyecekleri kullanın, ancak ilave şeker, tuz ve baharat içermeyin. Ailedeki herkes aynı besleyici gıdalardan zevk alacak ve bu da size zaman ve emek tasarrufu sağlayacaktır.
Sanitasyon konusunda dikkatli olun. Yalnızca iyice ovulmuş ve yıkanmış ürünler, temiz eller, mutfak eşyaları, kesme tahtaları ve tezgahları kullanın.
Sebze ya da meyvelerinizi yıkayın ve soyun ve tüm tohumları veya çukurları çıkarın. gıda zehirlenmesine neden olabilecek diğer zararlı bakteriler içerebileceğinden, yere yakın yetiştirilen meyve ve sebzelere özel dikkat gösterin.
Yiyecekleri yumuşayana kadar pişirin. Biraz suda buharlama ve mikrodalgada pişirme, meyve sebzelerde vitamin ve mineralleri tutmak için iyi yöntemlerdir.
Kendi suyunda konserve taze meyve veya sebzeleri püre haline getirin veya ezin. 12 aylıktan küçük çocuklar için yiyecek veya içeceklere asla bal eklemeyin. Ayrıca mısır şurubu veya diğer tatlandırıcıları eklemekten kaçının çünkü bunlar yalnızca ekstra kalori sağlarlar, ancak besin maddeleri sağlamazlar.
Bebekler ek gıdaya başlarken gıdalar mümkün olduğunca sade, az miktarda ve tek olarak verilir. Bu aşamada size fikir verebilecek, bebekler için püre tarifleri hazırladık. 5 aylık ve 6 aylık bebekler için püre tariflerinin yer aldığı listemizden seçeceğiniz tariflerin içeriğinde bebeğinizin alerjisi olan bir besin olması halinde bunu farklı bir gıda ile değiştirerek kullanabilirsiniz.
Bebekler için ek gıdaya başlangıç en kolay püre tarifleri...
Örnek olarak yazılan pürelerde yanında ” 6 ay ve sonrası” yazan püreler haricinde kalanlar zaruri durumlarda 4 ve 5 aylık bebeklere de verilebilir. Önerilmemekle birlikte ek gıdaya 5 aydan itibaren başlayanlar daha az alerji riski olan, çok karışık olmayan püreleri tercih etmelidir. Ek gıdaya başlayan bebekler için püre tarifleri listemizin ilk püresi bir kök sebze olan “Havuç Püresi”.
En kolay bebek püresi tariflerinden "Havuç püresi" nasıl yapılır?
Bu püreyi 6 aydan itibaren havuç ve patates, havuç ve karnabahar, havuç ve brokoli, havuç ve bezelye olarak da deneyebilirsiniz.
Havuç püresi yapabilmek için kullanılan Malzemeler nelerdir?
* Yarım adet orta boy havuç
* Yarım çay kaşığı sızma zeytinyağı
En En Sağlıklı Bebek Püresi çeşitlerinden Havuç püresi Hazırlanış tarifi:
Havuç yıkanır, soyulur ve tekrar yıkanır. Ardından 1 çay bardağı su koyulmuş tencerede yumuşayana kadar pişirilir. Piştiğinde tabağa alınarak çatalla ezilir. İçine 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. Ilıkken bebeğe yedirilir.
En sağlıklı bebek püresi tariflerinden "Havuç ve kabak püresi" nasıl yapılır?
Havuç ve kabak püresi yapabilmek için kullanılan Malzemeler nelerdir?
* Yarım adet havuç
* Yarım adet küçük sakız kabak
Havuç ve kabak püresi Hazırlanış tarifi:
Havuç ve kabak yıkanır, soyulur ve tekrar yıkanır. Ardından 1 çay bardağı su koyulmuş tencerede yumuşayana kadar pişirilir. Piştiğinde tabağa alınarak çatalla ezilir. İçine 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. Ilıkken bebeğe yedirilir.
En enerjik bebek püresi tariflerinden "Elma püresi" nasıl yapılır?
Elma püresi yapabilmek için kullanılan Malzemeler nelerdir?
* Yarım veya 1 adet kırmızı elma
Elma püresi Hazırlanış tarifi:
Elma yıkanır, soyulur ve cam rendeden geçirilerek bebeğe ara öğünde yedirilir. Bebeğinizin hazmetmede ya da yemede bir problemi olduğunu hissederseniz elmayı soyduktan sonra doğrayıp 10 dk. kadar az miktarda su ile pişirip sonra çatalla ezebilirsiniz. Zamanla alıştıktan sonra tekrar pişmemiş olarak deneyebilirsiniz.
En kolay lezzetli püresi tariflerinden "Muz püresi" nasıl yapılır?
Muz püresi yapabilmek için kullanılan Malzemeler nelerdir?
* Yarım adet muz veya 1 adet yerli muz
Muz püresi Hazırlanış tarifi:
Muz soyulur çatalla ezilerek bebeğe ara öğünde yedirilir. Bebeğinizin yemekte zorlandığını düşünüyorsanız içine az miktar anne sütü ya da sulandırılmış (hazırlanmış) formül mama ilave ederek sulandırabilirsiniz.
En pratik bebek püresi tariflerinden "Şeftali püresi" nasıl yapılır?
Bu püreyi kayısı ile de yapabilirsiniz. 2 adet olgun kayısı yeterli olacaktır. Yalnız kayısı bağırsakları çalıştırıcı etkisi olduğundan ishal olan bebekler için o dönemde uygun değildir.
Şeftali püresi yapabilmek için kullanılan Malzemeler nelerdir?
* Yarım adet olgun şeftali
Şeftali püresi Hazırlanış tarifi:
Şeftali soyulur çatalla ezilerek ya da cam rendeden geçirilerek bebeğe ara öğünde yedirilir. Eğer şeftali olgun değil ise (nektarin gibi sertse) şeftaliyi soyup az miktar su ile 5-10 dakika pişirip çatalla ezdikten sonra ılıyınca yedirebilirsiniz.
En iyi bebek püresi tariflerinden "Havuç ve elma püresi" nasıl yapılır?
Havuç ve elma püresi yapabilmek için kullanılan Malzemeler nelerdir?
* 1/2 Yarım adet küçük havuç
* 1/2 Yarım elma
Havuç ve elma püresi Hazırlanış tarifi:
Havuç ve elma yıkanır, soyulur ve tekrar yıkanır. Ardından 1 çay bardağı su koyulmuş tencerede yumuşayana kadar pişirilir. Piştiğinde tabağa alınarak çatalla ezilir. Ilıkken bebeğe yedirilir.
En kolay farklı püresi tariflerinden Kırmızı "pancar ve patates püresi" nasıl yapılır?
Bebek yemek tarifleri 6 ay ve üzeri bebekler için ek gıda
Kırmızı pancar ve patates
pancar ve patates püresi yapabilmek için kullanılan Malzemeler nelerdir?
* Yarım adet küçük kırmızı pancar
* Yarım adet küçük patates
pancar ve patates püresi Hazırlanış tarifi:
Pancar ve patates yıkanır, soyulur ve tekrar yıkanır. Ardından 1 su bardağı su koyulmuş tencerede yumuşayana kadar pişirilir. Piştiğinde tabağa alınarak çatalla ezilir. İçine 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. Ilıkken bebeğe yedirilir.
En vitaminli bebek püresi tariflerinden "Elmalı gün kurulu yulaflı püre 6 ay ve sonrası" nasıl yapılır?
Elmalı gün kurulu yulaflı püre 6 ay ve sonrası yapabilmek için kullanılan Malzemeler nelerdir?
* 3 çorba kaşığı yulaf ezmesi
* Yarım elma rendesi
* 1 adet kuru kayısı
Yarım su bardağı su (Su az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz. Bardak boyutuna göre değişiyor)
Anne sütü maması nasıl yapılır?
Anne sütü maması Hazırlanış tarifi:
Bir adet kuru kayısı yıkanır ve küçük doğranır. Yulaf, kuru kayısı 1 su bardağı suda iyice yumuşayana kadar pişirilir. Meyve ve yulaf pişip yumuşadığında ocaktan alınır ve rondodan geçirilir. Ilıdığında içine cam rendeden geçirilmiş yarım elma ilave edilir. Artık bebeğinize yedirebilirsiniz.
Not: Bu püreye, piştikten sonra anne sütü veya formül mama ilave edebilirsiniz. Ancak anne sütü ve formül mama katıldıktan sonra gıda tek öğünde yedirilmelidir.
En kolay bebek püresi tariflerinden "Avokadolu muzlu püre 6 ay ve sonrası" nasıl yapılır?
Avokadolu muzlu püre yapabilmek için kullanılan Malzemeler nelerdir?
* Yarım avokado
* Yarım muz
Avokadolu muzlu püre Hazırlanışı Hazırlanış tarifi:
Avokado ve muz soyulur ve çatalla ezilir. İçine anne sütü veya suyla hazırlanmış formül mama ekleyebilirsiniz.
Sütü elde etmenin alternatif yollarından birisi de göğüsleri sağmaktır. Anneler için kolay olmayan bu yöntem ile süt elde etmek ve muhafaza etmek mümkündür. Sağılmış anne sütünün muhafaza edilmesi son derece önemlidir.Anne sütü nasıl saklanır ? Donmuş Anne Sütü Nasıl Çözdürülür ? Anne sütü saklama koşulları nelerdir?
Peki aklınıza gelen ilk soru tabiki de Anne sütü nasıl saklanır ? Anne sütü dolapta kaç saat kalır ? şeklinde olabilir. Bahsedeceğimiz yöntemler ile anne sütünüzü saklayabilir,dilediğiniz takdirde bebeğinize verebilirsiniz.
Anne Sütü Nasıl Saklanır ?
Anne Sütü Buzdolabında Kaç Saat Kalabilir ? Donmuş Anne Sütü Nasıl Çözdürülür ?
Sağılmış olan anne sütünüzü buzdolabınızın soğutucu ya da derin dondurucu bölümünde saklamak için;
Dışı sert plastik ya da cam kaplar kullanabilirsiniz.Bu kapların iyice strelize edilmiş olmasına ve kapağının iyice oturduğuna emin olmalısınız. Bu kapların üzerine sağım tarihini ve saatini yazabileceğiniz bir küçük kağıt yapıştırabilirsiniz.
BPA ve BPS içermeyen, anne sütü saklamak için özel tasarlanmış saklama poşetleri kullanabilirsiniz.
Donmuş anne sütü nasıl çözdürülür ;
Donmuş olan anne sütünü çözdürmek ya da sıcaklığını arttırmak için bir kaseye sıcak veya ılıkca bir su koyun ve içine donmuş anne sütünü poşet/şişe yi koyun.
Sütü çözmek için asla ateş üzerinde ocakta işlem yapmayın.Bu kaynatma işlemi anne sütünün içindeki besin değerlerini yok edecektir.
Çözülen anne sütünün sıcaklığını test etmeden önce süt hafif hafif dairesel hareketlerle karıştırılmalıdır bu şekilde sütün üzerinde bulunan kaymağın dağılması da kolaylaşacaktır.
Yine aynı zamanda anne sütünü çözmek için asla mikro dalga fırın kullanmayın.
Anne Sütü Saklamanın Püf Noktası Nelerdir?
Kaplarınızı ya da poşetlerinizi sonuna kadar doldurmayınız, bunun nedeni süt donunca genleşecektir. 2-3 cm lik bir boşluk bırakmanız yeterli olacaktır.
Saklama kabının ya da poşetinin üzerine muhakkak kaç cc süt olduğunu ve de tarih ve saatinizi yazın. Bebeğiniz kreşe gidiyor ise üzerine adını ve soyadını da yazmayı unutmayın.
Eğer sağma işlemini iş yerinizde yapıyor ve muhafaza ediyorsanız muhakkak bu kabın ya da şişenin üzerine isminizi yazınız.
Buzdolabında muhafaza ettiğiniz anne sütü muhakkak dondurucunun orta bölümlerinde yer almalıdır.Dondurucunun yan bölümlerinde sıcaklık dalgalanabilir ve sütün bir kısmı çözülebilir.Bu tarz durumlarda sütü tekrardan dondurmak sağlıklı değildir.
Anne sütü bebekler için mucizevi ve temel bir besindir. Bebeğiniz, doğumdan sonraki ilk 6 ay boyunca tüm ihtiyaçlarını anne sütünden karşılayabilir. Bu yüzden ilk 6 ay sadece anne sütü verilmeli, 2 yaşına kadar da katı gıdalarla birlikte mümkün olduğunca anne sütü ile beslenmelidir. Anne sütü alımının yetersiz olduğu durumlarda ise doktorunuza danışınız.
Çocuk Devam Sütü Nasıl Hazırlanmalıdır?
Çocuk devam sütünü hazırlarken püf noktalarından faydalanabilirsiniz.
* Çocuk devam sütü, kutusunda belirtilen hazırlama talimatlarına uygun şekilde hazırlanmalıdır.
* Bebeğinizi çocuk devam sütü ile beslerken beslenme pozisyonuna dikkat etmelisiniz. Bebek anne kucağında, başı annenin kolu ile desteklenir pozisyonda olmalıdır.
* Çocuk devam sütü vücut ısısında olmalıdır, el bileğinize bir iki damla damlatarak kontrol edebilirsiniz.
* Çocuk devam sütünü her seferinde taze olarak hazırlayın ve 1 saat içinde tüketin. Eğer bebeğiniz devam sütünü bitiremediyse sütün kalanını dökmeli ve bir daha kullanmamalısınız.
* Bebeğiniz beslenirken yorulabilir. Beslenmeyi reddettiği anlarda 5’er dakika dinlenme molaları verebilirsiniz. Ancak yarım saati geçmemeye dikkat edin.
* Çocuk devam sütü başka hangi yollarla verilebilir?
* Çocuk devam sütünü vermenin besleyici ve kolay yollarından biri yoğurt yapmaktır. Defne’nin çocuk devam sütünden yoğurt yapma videosunu izleyerek püf noktaları öğrenebilirsiniz.
* Bebeğinize sebze sevdirmek sandığınız kadar zor değildir. Hazırladığınız sebze çorbalarına bir-iki ölçek devam sütü ekleyerek lezzetli çorbalar hazırlayabilirsiniz.
* Çocuk devam sütü ile hazırlanmış tariflerimizden bebeğiniz için leziz öğünler hazırlayabilirsiniz.
Not: Verilen bilgiler sadece bilgi amaçlıdır yaşanan her hangi bir durumda "TÜRK AŞÇI HABERLERİ" sorumlu tutulamaz. Bebeğinizin daha sağlıklı belenebilmesi için mutlaka doktorunuza danışınız...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder