14 Nisan 2021 Çarşamba

Aşçılar Bayramınız Kutlu Olsun

Aşçılar Bayramınız Kutlu Olsun

Türkiyedeki Aşçılık Camiasına Özel Olanı İse "15 Nisan" da Kutlanılan Aşçılar Bayramınız Kutlu Ve Mutlu Olsun…

Başta Türk Mutfağı‘nın saygıdeğer aşçılarının, Türki cumhuriyetleri ‘nin saygıdeğer aşçılarının ve tüm Dünyada aşçılık mesleğini icra eden Tüm meslektaşlarımızın 20 Ekim'de “Dünya Aşçılar Günü "Uluslararası Şef Aşçılar Günü" ve Türkiyedeki Aşçılık Camiasını15 Nisan'da Aşçılar Bayramını "Türk Aşçı Haberleri Yönetim Kurulu" adına  en içten dileklerim 'le kutlar, tüm meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar dilerim...

20 Ekim'de Dünya Aşçılar Günü” ve 15 Nisan'da Türkiyede Aşçılar Bayramı Vesilesi İle;
Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi  ve Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir olarak belirtmek isterim ki;

Bizi, mesleğimizi ve Türk Mutfağı geleceğe taşıyacak olan yeni meslek gönüllüsü  kardeşlerime bir kılavuz olması amacı ile kaleme aldığım “mutfağımın maneviyatına hitabım ve mesleki düşüncelerim” olan metni de günün anlam ve önemine istinaden sizler ile paylaşmak istedim. 

Türk mutfağının geleceği için yeni meslek gönüllüsü kardeşlerimize Mesleki hayatlarında aşağıdaki metni dikkate alarak ilke edinmelerini, hatta ezberlemelerini tavsiye ve ümit ederim…

Dünya Aşçılar Gününüz Kutlu ve Mutlu Olsun…

Bir Türk Mutfağı Aşçısı ve Türk Şefi Olarak;
Binlerce yılın füzyon birikimine sahip köklü ve Zengin Türk mutfağını,
Şimdi ve gelecekte, örnek bir Türk şefi olarak  icra ederken;
Türk ahlakı ve kültürü gereğince insan sağlığını tereddütsüz koruyacağıma, 

Türk Mutfak tarihinin Zanaatkârlık anlayışını öğrenerek örnek alacağıma,
Çıraklarıma ‘da öğreterek, gelecek nesillerimize eksiksiz taşıyacağıma,
Kendi geçmişime ve coğrafyama ait Tarihi lezzet Miraslarımızın özü olan;
Asya ve Avrupa mutfaklarına kaynak olmuş Geleneksel Türk Mutfağını,

Dünyaya örnek lezzeti şahane emsalsiz Osmanlı ve Türk mutfağını,
Deniz ve kara İpek yolunun zenginlik göstergesi Osmanlı saray mutfağını,
Yerli ve yabancı Seyyahlara konu olan bölgesel ve Yöresel Mutfaklarımızı,
Çalıştığım işletmelerin Menülerinde ve mesleki hayatımda yaşatacağıma,

Yetenek ve becerilerimi öncelikte bize ait olan mutfaklarda geliştireceğime,
Bilgi ve tecrübemi ilk önce kendi mutfaklarımızdan örnekler ile tanıtacağıma,
Geliştirdiğim yemekleri ülkeme ve dünyaya Türk mutfağı adı ile anacağıma,
Coğrafyamdan ürünler ile Şahsıma özel Yemeklerimin ismini Türkçe koyacağıma,

Yurt içi ve Yurt dışı organizasyonlarda Ülkemin aşçılık kurumları ile çalışırken,
Ben değil biz düşüncesi ile Türk mutfağının menfaatini şartsız koruyacağıma,
Aynı çalışmalar içerisinde ekip düşüncesinin kutsallığını yaşatacağıma,
Kendi mutfağımdaki meslektaşıma her an saygı duyup destekleyeceğime,

Bana ya da ekibime gösterilen güvene tüm bilgim ve tecrübem ile layık olacağıma,
Mesleki tarihimi araştırıp örnek alarak mutfağımıza yeni yemekler kazandıracağıma,
Beslenmeye dayalı aşçılık mesleğinde din, dil, ırk ve coğrafya gözetmeksizin,
Bir Türk mutfağı şefi olarak kayıtsız ve şartsız mutfak kültürümü yaşatacağıma

Türk milleti adına mutfağımızın ve aşçılık mesleğinin onurunu koruyacağıma,
Zanaatkârlık ve ahilik ahlakım, Namusum, şerefim ve onurum üzerine söz veriyorum...

Özellikle belirtmek isterim ki;
Yakın bir zamanda bu metne benzer mutfağımız ile ilgili Aşçılık Andı ya da “aşçılık marşı” şeklinde aşçılık okullarında okunabilecek bir "eser" çalışması yaparak siz mutfak gönüllülerinin hizmetine sunmaya çalışacağım.

Ayrıca bu konuda belirli bir ödülü Türk Aşçı Haberleri adına ortaya koyarak daha bilgili, akademik ve edebiyat eğitimi olan arkadaşlarımıza 'da bir yarışma düzenleyip teşvik ederek ortaya daha güzel çalışmalar çıkarabilecek arkadaşlarımızın da önünü açmak şahsım ve mutfağımız adına görev olduğunu düşünüyorum. (Söz ve müzik düzenlemeleri ilgili bir arkadaşım tarafından devam ettirilmektedir.)

Camiamızın bu kadar dernek, federasyon ve konfederasyonu varken böyle konuları bireysel olarak şahsımın düşünmesi biraz üzücü bir durum. Hatta bu güne kadar mutfağımızın yukarıdaki şahsımın kaleme aldığı “hitap ya da yemin” olarak adlandırılabilecek "Profesyonel" bir çalışması dahi yoktur. Gereken takdiri zamanı geldiğinde camia yapacaktır.

Saygılarımla
Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir
Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi

Dünya Aşçılar Gününüz Kutlu ve Mutlu Olsun…

Tüm Dünyada Kutlanan Dünya Aşçılar Günü Ne Zaman?
Uluslararası Dünya Ülkeleri Aşçılık Camiasının Kutladığı "20 Ekim" Dünya Aşçılar Gününüz "Uluslararası Şef Aşçılar Günü" Kutlu Olsun.

Türkiye' de Aşçılar Bayramı Ne Zaman?
Türkiyedeki Aşçılık Camiasına Özel Olanı İse "15 Nisan" Da Kutlanılan Aşçılar Bayramınız Kutlu Ve Mutlu Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...