Uygulamalı Çiftçi Okulunda Otlu Peynir Eğitimi Verilecek...
Geleneksel Türk mutfağında en meşhur peynir çeşitlerinden biride coğrafi işaretlerimizden otlu peynir. Dünyaca bilinen yöresel peynirlerimiz olan otlu peynir Uygulamalı Çiftçi Okulunda uygulamalı eğitimi veriliyor.
Van'da, topraktan tabağa doğadan toplanan endemik otlarla hazırlanan ve kendine özgü aromasıyla kentin marka değerlerinden olan otlu peynirin yapılışındaki püf noktalar, tuz oranı, saklama koşulları uygulamalı eğitimlerle kadın çiftçilere anlatılıyor.
Van'da, doğadan toplanan endemik otlarla hazırlanan ve kendine özgü aromasıyla kentin marka değerlerinden olan Türk mutfağı yemek arşivinde de otlu peynirin yapılışındaki püf noktalar, tuz oranı, saklama koşulları uygulamalı eğitimlerle kadın çiftçilere anlatılıyor.
"Uygulamalı Çiftçi Okulu" projesi kapsamında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yerleşkesindeki süt üretim tesisine götürülen kursiyerler, otlu peynirin yapımı konusunda uygulamalı eğitim alıyor...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder