Ispanak Yoğurtlaması
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı “Behiye Özdemir”
Türk mutfağında ıspanağın nesi yapılmaz ki? Ispanaklı börek, en iyi kahvaltılara yumurtalı yemeklerden yumurtalı Ispanak, Ispanak kavurması, Ispanak boranisi gibi Ispanak yemekleri saymakla bitmez.
Hatta dünyanın en iyi Vegan yemekleri arasına giren ıspanağın sağlığımıza olan faydaları ‘da saymakla bitmez. Muğla mutfak kültüründe Ispanak vazgeçilmez yemek çeşitlerinden biridir. Özellikle mevsiminde Ispanak yemekleri mutlaka Muğla sofralarında bas tacı olmuştur.
Türk aşçı haberleri olarak Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Behiye Özdemir’in kaleminden kendi yorumu ile en iyi Muğla yemeklerinden Ispanak Yoğurtlaması tarifini mutfaklarınıza getirdik.
İşte Sizlere En İyi Sebze Yemeklerinden Ispanak Yoğurtlaması Tarifi:
En İyi Muğla Yemeklerinden Ispanak Yoğurtlaması İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
Pazar tezgahlarında tazecik ıspanaklar yerini almaya başlamışken, Yoğurtlaması ‘nı yapmazsak olmaz.
Ispanağı güzelce yıkayıp doğruyoruz.
Tavaya zeytinyağı koyup, içine bir adet yemeklik doğranmış soğanı atarak pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, üzerine ıspanakları, tuzu ve pul biber ekleyerek kapağını kapatmadan kavuruyoruz.
Kapağını kapatırsak hem sulanır, hem de yeşilliği kaybolur. Pişen ıspanakları servis tabağına alıp Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda patırdattığımız kuru biberle süsleyip servis ediyoruz.
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Behiye Özdemir ‘emevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder