En İyi Vegan Yemeklerinden Deve Tabanı Nasıl Yapılır?
Şef Selma Atabey
Deve tabanı ile Muğla’da tanıştım. Belki yerelde böyle adlandırılıyordur. Belki başka yerlerde başka isimlerle çağrılıyordur kendileri. Çok narin bir ot ve çok lezzetli bir ot yemeği ile de tanışmış oldum dolayısıyla.
Muğla mutfağı yemeklerinde vazgeçilmez tekniklerden biri ile, bulgurlu pişirme ile yaptım bende. Pişirdikten sonra yoğurt ile de servis edilebiliyor ama bu hali de çok lezzetli.
Yöresel Mutfaklarımızdan Muğla Mutfak Kültüründe En Çok Sevilen Ot Yemeklerinden Biri Olan Deve Tabanı Nasıl Yapılır?
Vejeteryan Mutfaklarının'da Hayran Olduğu En İyi Muğla Yemeklerinden Deve Tabanı İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
* ½ Kg Kadar Deve Tabanı
* 1 Orta Boy Soğan
* 1-2 Adet Kuru Biber
* 1 Kaşık Toz Biber
* 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
* 1 Avuç Bulgur
* Tuz
* İsteğe Bağlı Servisi İçin Sarımsaklı Yoğurt
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinde En İyi Vegan Yemekleri Arasında Olan Deve Tabanı Yapılış Tarifi:
Yemeklik doğranmış soğan ve kuru biber zeytinyağında kavrulur. Toz biber ilave edilip kokusu ve aroması ile soğan renklendirilir ve tatlandırılır. Deve tabanları ilave edilir.
Az yumuşadığında bir avuç bulgur ilave edilir. Kısık ateşte kapalı bir şekilde suyunu salarak pişmesi sağlanır. Genellikle suya ihtiyaç olmaz. Ancak gereklilik halinde 1 çay bardağı kadar su ilave edilebilir.
10 dakika kısık ateşte pişirilmesi yeterlidir. İsteğe bağlı sarımsaklı yoğurt ile servis edilebilir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder