Kabak Köftesi (Mücver) Tarifi...
Aynur Şahin
Muğla yemek kültüründe en iyi yemek tariflerinden Kabak köftesi (mücver) nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Kabak köftesi (mücver) yaptınız mı? Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfak kültüründe Kabak köftesi (mücver) yapabilmek için hangi malzemeler kullanılır?
İşte sizlere en iyi Muğla yemeklerinden sıkı takipçilerimizden Aynur Şahin’in kaleminden Kabak köftesi (mücver) tarifi;
Muğla mutfağında bilinen en iyi mücver tariflerinden Kabak köftesi nasıl yapılır?
En Eski Mücver Tariflerinden Kabak Mücver İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
* 300 Gr Civarında Bir Adet Kara Kabak (Koyu Yeşil Renkli),
* 2 Yumurta,
* 4 Dilim Bayat Ekmek,
* 1 Kahve Fincanı Kadar Çökelek
* 1 Kahve Fincanı Kaşar Peyniri,
* Maydanoz,
* Dereotu,
* Taze Soğan Yaprağı,
* Pul Biber,
* Karabiber,
* Kuru Nane,
* Aldığı Kadar Un.
Geleneksel Türk Mutfağından En İyi Mücver Tariflerinden Kabak Köftesi (Mücver) Yapılış Tarifi;
Kabağı kabuğuyla beraber rendeleyip bütün malzemeleri karıştırıyorum.
Kıvamı kek hamurundan daha yoğun olacak şekilde un ekledim.
Yarım saat kadar dinlenmeye bıraktıktan sonra kızartılır.
Aynı karışım fırında yapılmak istenirse yarım çay bardağı zeytinyağı eklenerek fırında da yapılabilir.
Denemeyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder