5 Ekim 2020 Pazartesi

Aşçılık Camiasında, Ahilik Geleneği Vardır!!!

Aşçılık Camiasında, Ahilik Geleneği Vardır!!!

Merhaba sevgili sayfa dostları ve mutfak emekçileri:

Biliyorsunuz ki hepimizin ortak paydası, insanca yaşamak ve kardeşçe paylaşmak..fakat bunları yaparken birbirimizin dünya görüşüne ve ideolojik değerlerine saygı göstererek yaşamalıyız..çünkü bunu hepimiz hak ediyoruz...

Bölgesel ve mezhepsel ayırımcılıkları her zaman red etmişimdir... Çağdaş, modern ve insan merkezli bir yaşam şeklini hayata geçiremezsek de hep savunmuşumdur...


Ustaya, mesleğine ve doğaya saygı. Biz mutfak emekçileri ahilik geleneğini yaşatmak adına hiçbir olumlu davranışı sergilemediğimizi belirtmek istiyorum...

Bu evrende meslek değerlerimizi hep beraber yozlaştırdık diye düşünüyorum. Sürecin böyle gelişmesi ile beraber dünya mutfağının ülkemizde ön plana çıkması büyük tedirginlikler yaratmıştır. Bilinçsizce yapılan yanlışlar mutfak kültürümüzü geri planda olmasada ilerlemesine engel koymuştur...

Ülkemizde Aşçılık federasyonları ve onlara bağlı dernekler mutlaka mutfağımızın kalkınması için çaba ve emek sarf ediyorlardır..

Ülkemizi 7 bölge olarak düşünürsek her bölgede her kültür ve düşünceden meslektaşlarımızın dernekler içerisinde görev alması hem kültürel hem sosyal anlamda zenginlik katacaklardır...

Fakat sosyal medyada gördüğüm bazı olumsuz davranışlara da sessiz kalmamak adına bazı insanların, kendilerini bu işlerin yaratıcısı gibi görerek üyesi olduğum TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU'nu hedef alarak yapmış olduğu art niyetli tutumundan dolayı kınıyorum....

Bu büyük camianın içerisinde bulunduğum süre içerisinde hiçbir meslektaşımın ve yönetici konumundaki ustalarımın hep yanında olmaya özen göstermekten onur duyacağımı belirtmek isterim...

Dostlukla...
Şef Mustafa POLAT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...