28 Ekim 2019 Pazartesi

Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi




Yöresel Mutfaklardan Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi
Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi'nin Malzemesi

*   1 kg. koyun kıyması
*   200 gr. soğan (ince kıyılmış)
*   100 gr. pirinç (ayıklanıp, yıkanmış)
*   1,5 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
*   tuz
*   taze çekilmiş karabiber
*   300 gr. domates (ince dilimlenmiş), (3 orta boy)
*   500 mg et suyu (2 su bardağı)
*   100 mi. eritilmiş tereyağı (1/2 su bardağı)
*   1/2 adet limon (suyu)

Geleneksel Türk Mutfağından Terbiyeli Ekşili Köfte' nin Yapılış Tarifi

Kıymanın içine soğanı, pirinci, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi katıp, yoğurarak köfte harcı hazırlayın.
Hazırladığınız bu harçtan kuşbazından biraz daha iri parçalar koparıp iki avucunuzun arasında yuvarlayarak parmak biçiminde köfteler elde edin.
Kalan doğranmamış maydanozların yansını sığ bir tencerenin dibine döşeyin.

Köfteleri maydanozların üzerine tek sıra ya da en çok iki sıra olarak dizin.
Domates dilimlerini ve kalan dal maydanozları köftelerin araşma, eğer tek kat ise üzerine yerleştirin.
Et suyunu bir taşım kaynatıp köftelerin üzerine sıcak et suyunu dökün.

Köfteleri kısık ateşe oturtup, eritilmiş tereyağını ve limon suyunu gezdirin.
Kapağını kapatıp, yaklaşık 1 saat pişirin.
Pişme süresi içinde suyu çök azalırsa biraz et suyu ile pişme süresini tamamlatın.
Tencereyi ateşten alıp, biraz ılınmaya bırakın.
İlk kaynadığını atan köfteleri sahanlara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.

Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...