24 Ekim 2019 Perşembe

Kızılcahamam Testi Kapama

Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, “Yılmaz Seçim”in kaleminden özel bir..


Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, “Yılmaz Seçim” in kaleminden özel bir tarif olan “Kızılcahamam Testi Kapama Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.

Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..

Şeflerin Özel Tariflerinden;
Kızılcahamam Testi Kapama Tarifi "Şef Yılmaz Seçim”
Kızılcahamam Testi Kapama Kullanılacak Malzemeler

*     1 Orta Boy Testi
*     700 Gram Kuzu Eti
*     1 Tutam Tane Karabiber
*     1 Çay Kaşığı Pul Biber
*     7-8 Adet Arpacık Soğan
*     6-7 Diş Sarımsak
*     3 Su Bardağı Pirinç
*     Tuz

Kızılcahamam Testi Kapama Yapılış Tarifi 
Etleri iri kuşbaşı halinde doğrayın.
Terbiyesi yapılarak sarımsak ve arpacık soğanla beraber testiye doldurun.
Testiyi ters çevirerek bakır bir kaba yerleştirin.

Etrafına et parçaları koyun.
Bu şekilde etin pişip pişmediği anlaşılır.
Testinin etrafına suyu ilave edin ve pişmeye bırakın.
Sonrasında pilavı, artan etin suyu ile pişirin...

Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...