1 Ekim 2019 Salı

Köfte Ekmek Tarifi



Yoğun iş temposuyla, okul koşturmacasıyla veya kalabalık restoranlarda karnımızı doyurmak için zaman bulamadığımızda, karşımıza çıkan sokak tezgâhlarından aldığımız ve ayaküstü karnımızı doyurduğumuz Geleneksel Türk Mutfağındaki Türkiye’nin vazgeçilemeyen sokak lezzetlerinden Köfte Ekmek Tarifi ile Türk Aşçı Haberleri Olarak  yine sizlerleyiz.

Köfte Ekmek Tarifi
Köfte Ekmek Kullanılan Malzemeler

*     Kaburga Kıyması 4 Kg
*     Döş Kıyması 400 Gr
*     Dana, Tranç 350 Gr
*     Kuyruk Yağı 100 Gr
*     Soğan - İnce Dilimlenmiş 200 Gr
*     Salatalık, Jülyen 300 Gr
*     Süzme Yoğurt 250 Gr
*     Taze Nane, İnce Kıyılmış 4 Gr
*     Tane Karabiber (Öğütülmüş) 3 Gr
*     Domates  204 Gr
*     Karabiber 2 Yemek Kaşığı
*     Kimyon 2 Yemek Kaşığı
*     Kekik 1 Yemek Kaşığı
*     Tuz 3 Yemek Kaşığı

Köfte Ekmek Hazırlanış Tarifi

Baharatları kıymalar ile karıştırıp iyice yoğurun.
40-45gr civarında yuvarlak toplar yapıp bunları elinizin içinde bastırarak yassılaştırın.
Hazırladığınız bu köftelerin ızgarada istenilen pişme derecesine göre pişirin.


Pideyi ızgaranın üstünde ısıtıp soğanı, salatalığı ve domatesleri üzerine koyun.
Daha sonra köfteleri yerleştirip yoğurdu gezdirin, naneleri ve karabiberi serpiştirip hemen servis edin.

Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Hazırlamış Olduğumuz Bu Tarifi Denediğinizde Yorumlar Bölümünde Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşırsanız Çok Seviniriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...