Hazırlama Süresi: 60 dakika
Geleneksel Türk Mutfağında Kiraz Reçeli Malzemeler
* 1 kg Kiraz
* 1 kg Toz Şeker
* 1 Çay Kaşığı Limon Suyu
Geleneksel Türk Mutfağında Kiraz Reçelinin Yapılış Tarifi
Kirazlar yıkanıp çekirdekleri çıkarılır.
Tencereye alınarak üzerine şeker ilave edilir.
Tencerenin kapağı kapatılarak, birkaç saat bu şekilde dinlendirilir.
Şeker iyice eridiğinde ocağa alınır, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Pişme sırasında oluşan köpükleri alınır.
Ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyu eklenir.
Kıvamına gelince ocaktan indirilerek soğumaya bırakılır ve kavanozlara doldurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder