1 Ekim 2019 Salı

Geleneksel Türk Mutfağında Kiraz Reçeli Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağında Kiraz Reçeli Tarifi                                                                                                     
Hazırlama Süresi: 60 dakika
Geleneksel Türk Mutfağında Kiraz Reçeli Malzemeler 
                                                                                             
*   1 kg Kiraz
*   1 kg Toz Şeker
*   1 Çay Kaşığı Limon Suyu

Geleneksel Türk Mutfağında Kiraz Reçelinin Yapılış Tarifi
Kirazlar yıkanıp çekirdekleri çıkarılır.
Tencereye alınarak üzerine şeker ilave edilir.
Tencerenin kapağı kapatılarak, birkaç saat bu şekilde dinlendirilir.

Şeker iyice eridiğinde ocağa alınır, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Pişme sırasında oluşan köpükleri alınır.
Ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyu eklenir.
Kıvamına gelince ocaktan indirilerek soğumaya bırakılır ve kavanozlara doldurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...