2 Eylül 2019 Pazartesi

Reyhan Şerbeti



Akdeniz mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Geleneksel Türk mutfağı‘nda Örnek Türk Şefi, “Sevda Özkara” ın kaleminden özel bir tarif olan “ferahlatıcı Reyhan Şerbeti Tarifi” ni  Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.

Ünlü şefimiz “Sevda Özkara”ın Osmanlı Şerbetlerinden "Nefis ve Ferah Reyhan Şerbeti Tarifi" ni beğeneceğinizi ümit ediyoruz. Kendisine ilgili çalışma için teşekkür eder, profesyonel hayatında başarılar dileriz..

Altındağ halk eğitime bağlı mutfakta umut var projesi kapsamında birleşmiş milletler dünya gıda örgütü çalışmaları alanında şef Sevda Özkara’nın yapmış olduğu “Reyhan şerbeti tarifi” ni sizlerle paylaşıyoruz...

MUTFAK SANATLARI "MYO"Reyhan Şerbeti Tarifi “Şef Sevda Özkara”

Reyhan şerbeti tarifi
Reyhan şerbeti kullanılan malzemeler

*     1 bağ reyhan
*     2 tane kabuk tarçın
*     1 çay kaşığı limontuzu
*     1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
*     6 su bardağı sıcak su

Reyhan şerbeti yapılış tarifi

Reyhan yaprakları yıkanır.
Bir kaba alınır üzerine 1 su bardağı toz şeker kabuk tarçın ve limon tuzu eklenir.
En son 6 su bardağı sıcak su dökülüp ağzı kapatılır.
Kaynatmıyoruz kesinlikle ve soğuduktan sonra hemen süzüyoruz.
Çünkü acımsı bir tat yapar fazla beklerse üzerine buz atılıp afiyetle içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde &...