2 Eylül 2019 Pazartesi

Pastırmalı Yumurta Tarifi


Osmanlı Mutfağının Yumartalı Yemeklerinden;
Pastırmalı Yumurta Tarifi'nin Malzemesi:

*   200 gr pastırma
*   2 yumurta
*   2 kaşık tereyağ

Pastırmalı Yumurta Tarifi'nin Yapılışı :
Pastırmaları ortadan ikiye kesin, Teflon tavada tereyağını eritin. Yağın kızdığını gördükten sonra tavaya pastırmaları yerleştirin. Pastırmalar hafif kızınca yumurtaları üzerine kırın.

Ocağın altını kısın. Pastırmalı yumurta sarıları katılaşmadan ama beyazların tam pişmesine dikkat ederek pişmesini bekleyin. Piştikten sonra ateşten alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde &...