2 Eylül 2019 Pazartesi
Pastırmalı Yumurta Tarifi
Osmanlı Mutfağının Yumartalı Yemeklerinden;
Pastırmalı Yumurta Tarifi'nin Malzemesi:
* 200 gr pastırma
* 2 yumurta
* 2 kaşık tereyağ
Pastırmalı Yumurta Tarifi'nin Yapılışı :
Pastırmaları ortadan ikiye kesin, Teflon tavada tereyağını eritin. Yağın kızdığını gördükten sonra tavaya pastırmaları yerleştirin. Pastırmalar hafif kızınca yumurtaları üzerine kırın.
Ocağın altını kısın. Pastırmalı yumurta sarıları katılaşmadan ama beyazların tam pişmesine dikkat ederek pişmesini bekleyin. Piştikten sonra ateşten alın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...
-
"Evlerde pek çok kişinin severek yediği sütlü, tatlılardan birisi de sütlaç olmaktadır. Sütlaç hem hafif hem de lezzetli bir tatlı ol...
-
"Yemekler duyuları uyandırmalı" W Istanbul’un executive şefi Şafak Erten, aile mesleği olarak gördüğü aşçılık bayrağını başarıyla ...
-
Bebeklerde çölyak hastalığı, sıklıkla araştırılan hastalıklardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan hastalıklar ...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder