2 Eylül 2019 Pazartesi
Pastırmalı Yumurta Tarifi
Osmanlı Mutfağının Yumartalı Yemeklerinden;
Pastırmalı Yumurta Tarifi'nin Malzemesi:
* 200 gr pastırma
* 2 yumurta
* 2 kaşık tereyağ
Pastırmalı Yumurta Tarifi'nin Yapılışı :
Pastırmaları ortadan ikiye kesin, Teflon tavada tereyağını eritin. Yağın kızdığını gördükten sonra tavaya pastırmaları yerleştirin. Pastırmalar hafif kızınca yumurtaları üzerine kırın.
Ocağın altını kısın. Pastırmalı yumurta sarıları katılaşmadan ama beyazların tam pişmesine dikkat ederek pişmesini bekleyin. Piştikten sonra ateşten alın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde &...
-
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde &...
-
Sebze Borana "Borani" Tarifi Borani yada Borana Osmanlı ve Türk mutfağı ve geleneksel Türk mutfağında da sıklıkla yöresel......
-
Beyaz Mısır Çorbası Tarifi - Ordu Mutfağı Beyaz Mısır Çorbası Tarifi Malzemesi: * 2,5 Su Bardağı Beyaz Mısır Yarması, * 1 Su Bardağ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder