12 Eylül 2019 Perşembe

Mahmudiye Tarifi "Şef Yılmaz Seçim"

Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi...


Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, “Yılmaz Seçim” in kaleminden özel bir tarif olan “Mahmudiye Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.

Dünyaca ünlü “Şef Yılmaz Seçim”in "Mahmudiye Tarifi" ni beğeneceğinizi ümit ediyoruz. Kendisine mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili çalışmalar için teşekkür eder, profesyonel hayatında başarılar dileriz..

Geleneksel Türk yemeklerinin içinde belkide en önemli yemek çeşidi "Mahmudiye" günümüzde tarçın kullanımı gitgide azalmıştır. Yapanlara afiyetler olsun... Tavuk Yemekleri...

Şeflerin özel yemek tariflerinden
Mahmudiye Tarifi "Şef Yılmaz Seçim"
Mahmudiye Kullanılacak Malzemeler

*     2 Tavuk Budu
*     50 Gram Badem
*     Yarım Limon
*     2 Adet Arpacık Soğan
*     4 Adet Kuru Kayısı
*     1 Fincan Kuru Üzüm
*     4 Adet Kuru İncir
*     Kabuk Tarçın
*     1 Çay Kaşığı Tarçın
*     1 Yemek Kaşığı Silme Tereyağ
*     1 Tatlı Kaşığı Bal (Tepeleme Dolu)
*     Tuz
*     Karabiber
*     1/2 Bardak Tavuk Suyu (Meyveleri Haşlamaya Yetecek Kadar)

Mahmudiye İşlem Basamakları

Meyveleri yıkayıp ılık suda biraz bekletin.
Tavuk butlarını haşlayın ve kemiklerinden ayırın, ayıklanmış tavukları tereyağında rengi kızarana kadar kızartın, üzerine diğer malzemeleri ilave edin.
Biraz tavuk suyu ekleyin, tuz ve baharatları koyun, limonu sıkın, meyveler yumuşayana kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.

Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Hazırlamış Olduğumuz Bu Tarifi Denediğinizde Yorumlar Bölümünde Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşırsanız Seviniriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...