27 Ağustos 2019 Salı

Ispanaklı Lor Peynirli Samosa Böreği

Geleneksel Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi Şef Ayvaz Akbacak’ ın kaleminden özel bir Börek tarifi olan “Uluslararası mutfaklardan ve Hamur işi Tariflerinden Ispanaklı Lor Peynirli Samosa Böreği Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.

Modern Türk mutfağı ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen Şefi Ayvaz Akbacak 'a mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..

Şeflerin Özel Tariflerinden;
Ispanaklı Lor Peynirli Samosa Böreği -Şef Ayvaz Akbacak
Ispanaklı Lor Peynirli Samosa Böreği kullanılan malzemeler

*     SuperFresh Ispanak; 500 gr
*     SuperFresh Tatlı Beyaz Soğan; 1 adet
*     Taze zencefil; 1 çay kaşığı
*     Taze köri; 1 çay kaşığı
*     Lor peyniri; 300 gr
*     Maydanoz; 1 demet
*     Taze yufka; 5 adet
*     Tereyağı; 3 yemek kaşığı

Ispanaklı Lor Peynirli Samosa Böreği Hazırlık Aşamaları:
SuperFresh Tatlı Beyaz Soğanı tereyağında sarımsakla soteleyin.
SuperFresh Ispanağı ekleyip hafif suyunu çekene kadar kaynatın.
Baharatları ve peyniri ekleyip güzelce karıştırın.
Muska böreği şeklinde sarıp ister yağda kızartın isterseniz fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Türk Aşçı Haberleri Not;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde &...