23 Ağustos 2022 Salı

Hardalın Faydaları Nelerdir?

 Hardalın Faydaları Nelerdir?


İbn-i Sina tarafından kaleme alınan El-Kanun Fi't Tıbb adlı kitapta benzersiz bir öneri bulunuyor. Döneminin en ünlü doktor ve düşünürlerinden biri olan İbn-i Sina'nın zihin açıcı ve hafıza geliştirici olarak nitelendirdiği bir baharat mevcut: Hardal! Peki ya hardalın faydaları neler? İşte tüm detaylar...

İbn-i Sina tarafından paylaşılan tavsiyeler bugün olmuş herkes tarafından uygulanıyor. Modern tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina'nın hardal hakkındaki önerisi ise gerçekten dikkate değer. Peki bilim insanları İbn-i Sina gibi mi düşünüyor?

Akşam'da yayınlanan bir haberde İbn-i Sina'nın zekayı geliştiren önerisine yer verildi.

Hardalın Faydaları Nelerdir?İbn-i Sina El-Kanun Fi't Tıbb kitabında zekâ için Bağışıklığı Güçlendiren hardalı öneriyor. Fakat baharat çeşitlerinden hardalın faydasından bahsederken sadece bununla da kalmıyor. Hardalın diş ağrısından göze ve bronşite kadar birçok faydası olduğuna değiniyor...

Hardalın Diğer Faydaları

Hardalın başka faydaları da var elbette. Çok sayıda bilim insanı tarafından da doğrulanmış faydalar üstelik bunlar.

Uzmanlara göre Hardal, zengin bir A vitamini kaynağı olarak dikkat çekmektedir. Bağışıklık sistemine iyi gelen Baharat Çalıştayı konularında yer alan hardal aynı zamanda görme yeteneğini de güçlendirmektedir.

Ayrıca bazı araştırmalarda Has Mutfağın Özel Baharatlarından hardalın kas ağrılarına iyi geldiği ortaya çıkarılmıştır. Özellikle romatizma hastalarının hardal tüketmesi önerilir.

Hardal Nasıl Tüketilmeli?

Peki faydaları saymakla bitmeyen Mikropları Öldüren baharatlardan hardalı nasıl tüketebiliriz? Dilerseniz bu bilgiyi de sizlerle paylaşalım.

Hardal genel olarak et yemeklerinde tercih edilir. Ancak patatesle de iyi gitmektedir. Haşlanmış patatesle hazırlanan salatalara ekleyebilirsiniz. Yada sos olarak kullanabilirsiniz.

Hardal Sosu Tarifi Nasıldır?

Geniş bir kap içerisine 150 gram kadar yoğurt ekleyin. Ardından 100 gram kadar hardal ve 50 gram kadar da zeytinyağı ilave edin. 1 Tatlı kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı karabiberi de ilave ettikten sonra 1 adet limonun suyunu bu karışıma ekleyin. 1 demet ince ince doğradığınız dereotunu da ilave ederek bu karışımı blenderdan geçirin. Sosunuz artık hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...