En İyi Güney Kore Yemekleri Türkiye' de Yarıştı...
Güney Kore-Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 65. Yıl Dönümü kutlamaları çerçevesinde yemek yarışması düzenlendi.
Ankara'da bulunan Kore Kültür Merkezi'nde Türkiye ve Güney Kore ilişkilerinin güçledirilmesi hedefiyle Kore Yemekleri Yarışma Etkinliği düzenlendi.
Kendi yorumlarını katarak Güney Kore yemekleri hazırlayan yarışmacılar, kıyasıya mücadele etti. Finale ise 12 Türk yarışmacı kaldı.
Hazırlanan yemekler hem Güney Kore hem de Türk şeflerin bulunduğu jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.
“Düzenlenen yemek Yarışmalarının amacı aslında Güney Kore ve Türkiye’nin ilişkilerini daha da geliştirmek”
Türkiye gastronomi haberleri ve turizm haberlerinde de yer alan bilgilere göre; Kore Kültür Merkezi Müdürü ve aynı zamanda Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı olan Kee Houng Park;
Bu tarz yarışmaların ve etkinliklerinin en temel amacının Türkiye-Güney Kore ilişkilerini her açıdan geliştirmek olduğunu vurgulayarak, "Çok eskilerden, atalarımızdan itibaren başlayan bir tarihimiz var.
Türkiye aşçı haberleri ve mutfak haberlerinde de yayınlanan yemek yarışması detaylarında;
Sonrasında Kore Savaşı nedeniyle Kore zor bir durumdaydı o sebeple Türkiye Kore’ye geldi ve biz iki millet tekrar karşılaştı. 2002 yılında ki Dünya Kupası olsun, 2021 yılında ki Tokyo Olimpiyatlarındaki birleşmemiz olsun ilişkilerimizi daha da geliştirdik.
Kore’de Bibimbap eski yerleşmiş geleneklerden başka yeni malzemeler ile birleştirerek daha yenilikçi ve ileriye yönelik bir bakış açısı olarak Kore için çok önemli bir yemek, kültür ve bir bakış açısıdır” dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder