24 Ağustos 2022 Çarşamba

Çiğ Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir?

 Çiğ Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir?


İçeriğinde bol miktarda B ve E vitamini içeren keten tohumu aynı zamanda demir, potasyum ve magnezyum açısından zengindir. Farklı şekillerde tüketilebilen keten tohumu şu alanlarda işe yarar:

Çiğ Keten Tohumu Yüksek lifli bir tohum olduğu için tok tutma özelliği vardır. Bu sebeple diyet listelerinde bulunması faydalıdır.
Çiğ Keten Tohumu Kemik sağlığının güçlenmesine etki eder.
Çiğ Keten Tohumu Kan şekerini dengeleme gibi bir özelliği vardır.
Çiğ Keten Tohumu Meme kanseri riskini ortadan kaldırır.
Çiğ Keten Tohumu Kötü kolesterolün dengelenmesinde olumlu etkileri vardır.
Çiğ Keten Tohumu Bağırsakların sağlıklı çalışmasında etkilidir.

Çiğ Keten Tohumu Kabızlık, hazımsızlık gibi sindirim sorunlarının önüne geçer.
Çiğ Keten Tohumu İltihaplı dokuların iyileşmesinde etkili olduğu gibi sivilce, akne gibi cilt sorunlarını ortadan kaldırır.
Çiğ Keten Tohumu Sinir dokuların gelişmesinde ve sağlıklı işleyişinde etkilidir.

Çiğ Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir sorusunun cevabında Omega 3 ve B12 vitamini açısından zengindir. Bu nedenle vejetaryen beslenen kişilerin öğünleri açısından faydalıdır.
Çiğ Keten Tohumu Cildin sağlıklı bir görünüme kavuşmasında etkilidir.
Çiğ Keten Tohumu Kış aylarında sıkça rastlanan soğuk algınlığında tedavi edici doğal bir yöntemdir.
Çiğ Keten Tohumu Tansiyon ve şeker hastalığı bulunan kişilerin tedavilerine olumlu etki eder.

Çiğ Keten Tohumunun özellikleri nelerdir cevablarının biri de Kan basıncının dengelenmesini sağlar.
Çiğ Keten Tohumu Menopoz döneminde yaşanan olumsuz durumların etkilerini azaltır.
Çiğ Keten Tohumu Kadınların regli dönemindeki düzeninin sağlanmasında etkilidir.
Çiğ Keten Tohumu Saç canlılığı ve sağlıklı görünüm için olumlu etkileri vardır.

Çiğ Keten Tohumu Beyin gelişiminde faydalı tohumlardandır.
Çiğ Keten Tohumu Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine katkı sağlar.

Keten tohumu çiğ yenir mi?
Keten tohumunu çiğ olarak tüketmemekte fayda vardır. Çiğ ya da olgunlaşmamış keten tohumları toksin içerebilir. Pişireceğiniz yemeklere keten tohumu katmayın.

Keten tohumu Ogutulmeden yenir mi?
Çoğu beslenme uzmanı sindirimi daha kolay olduğu için öğütülmüş  Çiğ Keten Tohumu önermektedir. Keten tohumu öğütülmediği takdirde bağırsaklara tam öğütülmeden ilerler. Bu nedenle tüm besin değerleri alınmamış olur.

Günde ne kadar keten tohumu yenir?
Keten tohumunu günde 2 tatlı kaşığı olarak tüketebilirsiniz. Günlük tüketim miktarı 40 gramı aşmamalıdır. Keten tohumunun aşırı miktarda kullanılması zararlı olabilir. Yağ birikimi, şişkinlik, gaz ve mide rahatsızlığı yapabilmektedir.

Keten tohumu kanser yapar mı?
Keten tohumunun meme ve prostat kanseri gelişiminde rol oynayabilen hücre içi sinyalleri etkileyebildiği de gösterilmiştir. Keten tohumu fitoöstrojenik etkilere sahip olduğundan, östrojen reseptörü pozitif (ER +) meme kanseri olan hastalar keten tohumu kullanmamalıdır.

Keten tohumu hangi hastalığa iyi gelir? Keten Tohumu Neye Yarar?

Omega 3 Zengini. Keten tohumu, bitki bazlı bir omega 3 yağ asidi olan alfa-linolenik asit (ALA) içerir.
Keten Tohumunun Güç Sırrı ...
Antioksidan Deposu. ...
Kolesterol Düşürmede Yardımcı ...
Sindirim Sistemini Destekler. ...
Kansere Karşı Zırh Oluşturabilir. ...
Kan Şekerini Dengeler. ...
Cildi İyileştirir.

Keten tohumu yoğurtla yenir mi?

Keten tohumu genellikle yoğurt ya da smoothie içerisine ilave edilerek tüketilir. Evinizde öğütücü varsa, keten tohumunu öğüterek hamur işlerinize ve çorbalarınıza katabilirsiniz. Ancak keten tohumunu öğüttükten sonra 24 saat içerisinde tüketmeniz gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...