22 Temmuz 2022 Cuma

Kakule Çayı Nasıl Yapılır?

 En farklı baharat çeşitlerinden Kakule çayı ile'de bilinen bir lezzet. En faydalı baharatlardan kakule birbir derde deva. İnsan salığına ve bağışıklık sistemine faydaları ile de bilinen Kakule yerel mutfaklarda farklı amaçlar doğrultusunda kullanılmaktadır.


Kakule Çayı Nasıl Yapılır?
Kakule Çayı İçin Kullanılan Malzemeler:

*   1 Yemek Kaşığı Kakule
*   2,5 Bardak Sıcak Su
*   1 Çay Kaşığı Bal
*   1 Dilim Limon

en sevilen çay çeşitlerinden Kakule Çayı Yapılış Tarifi:

Kakulenin içindeki çekirdekleri çıkarın. Kaynayan suya kakule çekirdeklerini atın ve 10 dakika demleyin. Servis ederken bal ve limon ekleyin.

Kakuleli Kahve Nasıl Hazırlanır?

Kakule kahve hazırlarken normal kahvenize daha güzel ve aromalı bir lezzet katmak için genellikle her zaman yaptığınız kahve pişirme yönteminden farklı bir yöntem kullanmanıza gerek yoktur. 

1 tatlı kaşığı kadar Türk kahvesi ya da filtre kahvesi gibi hazırlayacağınız herhangi bir kahve karışımına 1 tutam da kakule tohumu ilave edebilirsiniz. 

Bu şekilde pişirdiğiniz kahve daha aromatik bir hale gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...