En iyi bayram Kavurması tarifi nasıl yapılır? sorusu bayram boyunca en çok araştırılan konu başlıklarından birisi olacak.
En lezzetli bayram yemeklerinden bayram kavurması ve Kurban Bayramı deyince herkesin aklına ilk olarak en iyi bayram Kavurması geliyor. En doyurucu ve pratik yemeklerin başında gelen et en iyi bayram Kavurması dana, koyun, kuzu gibi kurbanlıkların etinden yapılınca daha da lezzetli oluyor.
İşte et en iyi bayram Kavurması tarifi...
En Yumuşak Lokum Gibi Kurban Kavurması Tarifi
En İyi Bayram Kavurması Tarifi Malzemeleri (Dana, Koyun, Kuzu)
* En İyi Bayram Kavurması İçin 4 Kg Kuşbaşı Et
* 400 Gram İç Yağ
* Tuz
Nefis Yemek Tariflerinden En Yumuşak Lokum Gibi Kurban Kavurması Yapılış Tarifi;
En iyi bayram Kavurması yapmak için ilk olarak tencere hazırlanır ve ateşe koyulur. Tencere ısıtıldıktan sonra iç yağ koyulur ve erimesi beklenir. Tenceredeki yağ eridikten sonra dibine çöken et parçaları bir süzgeç ile süzülür veya alınır.
Ardından sıcak iç yağına küçük küçük doğranan etler ilave edilir ve karıştırılır. Karıştırma işleminden sonra tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirmeye bırakılır.
Tencerede pişen etler arada karıştırılır ve kontrol edilir. Et tamamen pişinde tuz ilave edilir ve servise hazır hale getirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder