23 Haziran 2022 Perşembe

Limon Kremalı Tart nasıl yapılır?

 Limon Kremalı Tart nasıl yapılır? Modern limonlu tariflerden Limon Kremalı Tart yapabilmek için hangi malzemeler kullanılır?


Peki bu güne kadar evinizde Limon Kremalı Tart yaptınız mı? Yenilikçi lezzetlerden Limon Kremalı Tart yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel limonlu tariflerinden faydalanmak istermisiniz? 

İşte Sizlere En İyi Lezzetlerden Şef Emrah Köksal Sezgin’in Özel Tarifi Olan Limon Kremalı Tart Tarifi

Şeflerin özel tariflerinden Limon Kremalı Tart nasıl yapılır?

En İyi Lezzetlerde Limon Kremalı Tart için kullanılan malzemeler nelerdir?

Limon Kremalı Tart Limon kreması için;

*    1/2 su bardağı limon suyu
*    1 tutam tuz
*    1 limonun kabuğunun rendesi
*    1 su bardağı çiğ kaju
*    1 su bardağı Hindistan cevizi kreması
*    2 yemek kaşığı mısır nişastası
*    50 ml akçaağaç şurubu

Yenilikçi Modern Türk Mutfağı Lezzetlerinden Tart için;

*    1 bardak yulaf
*    1 bardak çiğ badem
*    2 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri
*    4-5 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
*    1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
*    1/4 çay kaşığı tuz

Limon Kremalı Tart yapılış tarifi;

*Bir kaba kajuları koyun, üzerine sıcak su ilave edin. 1 saat dinlendirip süzün.

*Tart için yulaf, badem, tuz ve Hindistan cevizi şekerini rondodan geçirin. Bu karışımı bir kaba aktarın, akçaağaç şurubu ve erimiş Hindistan cevizi yağını ekleyin. Karıştırarak bir hamur elde edin.

*Hamuru tart kalıplarınızın büyüklüğüne göre parçalara bölün. Her bir hamuru kalıplara elinizle çok kalın olmayacak şekilde yerleştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika ön pişirme yapın.

*Kajularla birlikte tüm krema malzemelerini rondodan çekin. Soğuyan tartın üzerine döküp 20-25 dakika daha pişirin. 

*Soğuduktan sonra dolapta en az 4 saat dinlendirin. Pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...