Kabak dolması nasıl yapılır? En meşhur dolma ve sarma tariflerinden Kabak dolması yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Evde kabak dolması yapmanın püf noktası nelerdir? Yöresel mutfaklarımızda kabak dolması en çok hangi ilimizde yapılır?
İşte sizlere en meşhur dolma tariflerinden Kabak dolması...
En iyi yöresel lezzetlerimizden Kabak dolması nasıl yapılır?
Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinden sevilen dolmalardan Kabak dolması için hangi malzemeler kullanılır?
* 8-10 adet kabak
Kabak dolması İçi için:
* 500 gr kıyma
* 1 bardak pirinç
* 2 kuru soğan
* 2 domates
* 2 kaşık domates salçası
* 2 kaşık biber salçası
* Sarımsak
* Nane
* Karabiber
* Tuz
* Sıvı yağ
Kabak dolması sosu için:
* Salça
* Su
* Tuz
Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?
Dolma deyince akıllara ilk gelen lezzetlerden biri olan kabak dolması yazın en sevile yiyeceklerinden biri. Hafif ve lezzetli tadıyla sofralarımızda yer eden kabak dolması özellikle de etli hali ile çok beğeniliyor. Peki, parmakları yedirtecek etli kabak dolması nasıl yapılır? İşte etli kabak dolması tarifi...
Öncelikle kabakları yıkayıp, kabak soyucunun tırtıklı kısmıyla kabağın üzerini çizin. Daha sonra ortadan ikiye bölün ve içlerini oyun. Geniş bir kabın içine soğanları küp küp doğrayın. Üzerine domatesleri rendeleyin.
Yıkadığınız pirinçleri, salçayı, kıymayı, naneyi, sarımsak, tuz ve sıvı yağı da üzerine ekleyin. İyice karıştırın. Oyduğunuz kabakları doldurun ve tencereye dizin. Üzerine salçalı suyu dökün ve ağzı kapatın. Yaklaşık 1 saat kadar pişecektir. Yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder