Geleli Kebabı nedir? Sevilen kebablardan Geleli Kebabı nasıl yapılır? Lokanta usulu Geleli Kebabı yapabilmek için nelere ihtiyaç vardır?
En meşhur kebab tariflerinden Geleli Kebabı nereye aittir? Peki bu güne kadar evinizde Geleli Kebabı yaptınız mı? İşte sizlere yöresel kebab çeşitlerinden ve en iyi kebab tariflerinden Geleli Kebabı tarifi...
Türkiyede Yöresel mutfaklarımızdan Malatya mutfağına ait olan Geleli Kebabı Nasıl Yapılır? Ödüllü Yemek Geleli Kebabı Tarifini "şehrin en iyileri kanalı" nda bulduk...
Malatya'nın meşhur Geleli Kebabı Tarifi ile ilgili videomuzu Malatya Tarihi Hacıbaba Lokantasında çektik.
Geleli kebabı közlenmiş patlıcan, domates, biber, dana bonfile veya kuzu eti ile tereyağından yapılan çok lezzetli bir yemektir.
Etler ve patlıcanlar közde pişirilirken önce biber tereyağında kavrulur, daha sonra mangalda pişmiş et küçük parçalar halinde doğranarak biberle bir kaç dakika daha pişirilir.
Sonra domates ilave edilerek yine 3/4 dakika daha pişirilir ve közlenmiş patlıcanın kabuğu soyularak küçük parçalar halinde doğranır.
Sonra pişirilen et, biber ve domates karışımı patlıcan ile buluşturulur ve final olarak eritilmiş tereyağımız eklenir. Lezzeti enfesti gerçekten.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder