22 Mayıs 2022 Pazar

Şef Emrah Köksal Sezgin'den Dünya Rekoru Denemesi

 Şef Emrah Köksal Sezgin'den Dünya Rekoru Denemesi


Didim Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen Didim Veganfast etkinlik alanında kurulan 50 metrelik masada Gastronomi Derneği ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Davutlar Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Şef Emrah Köksal Sezgin öncülüğünde bir rekor denemesi yaptı.

İçinde sadece vegan ürünlerden oluşan dürüm dünyada bir ilk. İçinde falafel, havuç, beyaz ve kara lahanayla birlikte şeflerin sırrını vermediği özel bir sos var. Tescili için tüm materyalleri Guinness merkezine iletilecek rekor için şef Emrah Köksal Zengin "kültürümüze ait dürümü dünya tanıyor, vegan dostlarımız da bilsinler ve keyfine varsınlar istedik" diyor.

Türkiye'nin ilk vegan dostu Belediyesi olan Didim Belediyesi tarafından düzenlenen fuar ve festivallerden  Didim VegFest, 20-21-22 Mayıs tarihlerinde dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıları ile buluştu. Barselona'nın ardından 'Vegan Dostu' statüsünü kazanan ikinci kent olan Didim, Didim Belediyesi tarafından düzenleniyor. İlk olarak 2017'de düzenlenen ve bu yıl 4'üncü kez misafirlerine kapılarını açan Didim VegFest, misafirlerini ağırlıyor.

Son yıllarda dünyada daha fazla kabul görmeye başlayan veganlık veya veganizim, hayvanların kullanılmasıyla elde edilen gıdaları, giyecekleri ve diğer ürünlerin kullanılmasını reddediyor. Bunların yerine meyve, sebze, kuru baklagil ve tahıl ürünleri gibi besinler tüketiliyor.

Didim ile özdeşleşen Apolon Tapınağı'nın yanındaki tarihsel yolda kapılarını açan Veganfest bu yıl da düzenlenecek olan paneller, söyleşiler, film gösterimleri ve atölyeler kapsamında alanında uzman bir çok isim ağırlıyor.

'Geleneksel Yemeklerimiz Dünya Mutfağıyla Buluşacak'

Geçmişte en iyi vegan yemeklerinden vegan kokoreç, lahmacun, baklava ve mantı gibi birçok geleneksel Türk lezzetini misafirleri ile buluşturan Didim VegFest, dünya mutfağını da bünyesinde barındıracak. Onlarca stantta vegan yemekleri ve yerel lezzetler ziyaretçilere sunulacak. Bunlar ile birlikte Ege mutfağının vazgeçilmez lezzetleri enginar, kabak çiçeği dolması, zeytinyağlılar ile Didim'e özgü lezzetler misafirlere tattırılacak.

Şef Emrah Köksal Sezgin'den Dünya Rekoru Denemesi
Son olarak 2019 yılında düzenlenen ve ardından pandemi nedeniyle ara verilen festivale yüz binlerce katılımcının gelmesi bekleniyor. 2019 yılında düzenlenen festivalde 200 binden fazla misafiri ağırlayan Didim, bu yıl katılımcı sayısını katlamayı hedefliyor. Veganizmin tüm detaylarıyla işlendiği festivalde mezbaha gerçeklerinden, hayvanların çalıştırılmasına, hayvan haklarından, türcülüğe kadar uzanan konularda paneller de düzenlenecek.

Festival boyunca eğlence de durdurmak bilmeyecek. Ceylan Ertem, Pınar Keleş, Atilla Volga Şengül gibi birçok ünlü ismin müzikseverler ile buluşacağı festivalde 7'den 70'e herkese hitap eden çeşitli etkinlikler hayat bulacak.

Hazırlıklar Başladı

Didim VegFest'e sayılı günler kala kentte hazırlıklar başladı. Tüm birimleriyle kenti festivale hazırlayan Didim Belediyesi, Didim'in dört bir yanında temizlik, peyzaj ve düzenleme çalışmalarına hız verdi. Ekipler, festivalin düzenleneceği Apollon Tapınağı çevresinde stant kurulumuna da başladı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Didim VegFest'te stant kuracak olan katılımcılar da Didim'e gelmeye başladı. Didim Vegfest'e katkı sunacak isimlere, festival öncesinde Didim Belediyesi Başkan Yardımcısı E. Öznur Gündoğdu ve Gastronomi Derneği Başkanı, Adnan Menderes Üniversitesi Davutlar Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Emrah Köksal Sezgin tarafından eğitim verildi. Didim VegFest'e ilk defa katılacak olan isimlerin sorularının da cevaplandığı eğitim etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...