Tahinli Kebap nedir? En iyi kebab tariflerinden Tahinli Kebap nasıl yapılır? Evde Tahinli Kebap yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır?
En muhteşem kebap çeşitlerinden Tahinli Kebap tarifini ustasından almak istermisiniz? İşte sizlere ünlü Türk mutfağı şeflerinden Șef Ömür Akkor'un özel videolu Tahinli Kebap tarifi...
Șef Ömür Akkor; Tahinli Kebap Nasıl Yapılır?
Ete limon sıkılan sahneye kalbimizi bıraktık...
Biz filistin ziyaretinde nablus’ta afiyetle yemiştik bu ramazan size de yapalım dedik
* Yarım Kilo Küçük Küçük Doğranmış Dana Eti (Kıymada Olur)
* 1 Er Tane Küçük Küçük Doğranmış Kırmızı Ve Yeşil Biber.
* 1 Tutam Kıyılmış Maydanoz
* 2 Yemek Kaşığı Kavrulmuş Çam Fıstığı (Yerfıstığı Da Olur)
* 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
* 2 Kase Bayat Lavaş Veya Ramazan Pidesi
* 1 Adet Limon
* 2 Yemek Kaşığı Tereyağ
* 1 Çay Kaşığı Kimyon
* 1 Çay Kaşığı Karabiber
* 1 Çay Kaşığı Kaya Tuzu
Tahin Sos İçin;
* 1 Su Bardağı Tahin @Tunashelvarecel
* 1 Su Bardağı Yoğurt,
* 1 Adet Limonun Suyu,
* 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ,
* 2 Diş Dövülmüş Sarımsak
* 1 Çay Bardağı Su
* Etleri tereyağında kavurduktan sonra, biberleri, tuz ve karabiberi ilave edin.
* kavrulan etlere limonu sıkın ve kavrulmuş çam fıstığını ekleyerek karıştırın.
* Genişçe bir kapta bütün sos malzemelerini homojen hale gelene karıştırın.
* Servis tabağına lavaşları dizin ve üzerine sırasıyla nohutu, sosunuzu ve kavrulmuş kıymanızı koyun.
* Maydanoz ve kimyon serperek servis edebilirsiniz.
Ünlü şefimizin bu videolu kebab tarifini denedikten sonra yorumlar bölümüne notunuzu bırakmayı unutmayınız...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder