8 Mart 2022 Salı

Türkiye ve Konya Gastronomisine Uluslararası Ödül…

Türkiye ve Konya Gastronomisine Uluslararası Ödül…

Yemek kitaplarının Nobel’i olarak anılan Edouard Cointreau’nun Kurucusu olduğu “Gourmand Ödülleri” olan Gourmand Cookbook Awards 2022 yılı listesi açıklandı.

Dünyanın en prestijli Yemek kitapları yarışmalarından Gourmand’da bu yılın kazananları Türkiye’den Şef Ulaş Tekerkaya oldu.

Türkiye ve Konya Gastronomisine Uluslararası Ödül…Türk mutfağı şeflerinden Ulaş Tekerkaya’nın uzun araştırmalar sonucunda hazırladığı ve Karatay Belediyesi Karatay Kültür Yayınları tarafından yayınlanan 10.000 yıllık Çatalhöyük ve Boncukluhöyük Mutfak Kültürü Gourmand A06 özel ödüller kategorisinde ödüle layık görüldü.

Gourmand özel ödülü 2-5 Haziran tarihlerinde İsveç’in Umea kentinde düzenlenecek Uluslararası 50’den fazla ülkeden izleyici kitlesinin  katılacağı ödül töreninde Chef Ulaş Tekerkaya 10.000 yıllık Çatalhöyük ve Boncukluhöyük Mutfak Kültürü kitabının sunumunu yapıp, 10.000 yıllık Tarım ve Gıda tarihi için önemini anlatarak Gourmand A06 özel ödülünü alacak.

Chef Ulaş Tekerkaya tarafından hazırlanan 10.000 yıllık Çatalhöyük ve Boncukluhöyük Mutfak Kültürü kitabının  Editörü Mustafa Akturfan, Tahsis Ümit Sormaz, Tercüme Yasemin Bulunmaz, Arkeolog Numan Arslan,Fotoğrafları Rifat Ergan, Grafik tasarım ve dizgisini Can Servet, yaptı, Karatay Belediyesi Karatay Kültür Yayınları tarafından yayınlandı.

Türkiye ve Konya Gastronomi sine Uluslararası Ödül…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...