Şehzade Kebabı nedir? Geleneksel Türk mutfağında en sevilen fırın yemeklerinden Şehzade Kebabı nasıl yapılır? Amasyanın en sevilen etli yemeklerinden Şehzade Kebabı yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?
Peki evinizde bu güne kadar Şehzade Kebabı yaptınız mı?
En sevilen klasik yemeklerden Şehzade Kebabı yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
İşte sizlere yöresel mutfaklarımızdan ve yöresel yemeklerimizden en meşhur osmanlı yemeklerinden Şehzade Kebabı tarifi...
En Eski Kebablardan Şehzade Kebabı
En Sevilen Kebap Tariflerinden Şehzade Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler
* 1 Kilo Kuşbaşı Dana Eti
* 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
* 5 Adet Patlıcan
* 2 Adet Soğan
* 3-4 Diş Sarımsak
* 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
* 4 Adet Yeşilbiber
* 2 Su Bardağı Et Suyu
* 1 Çay Kaşığı Karabiber
* 1 Çay Kaşığı Pul Biber
* Tuz
En Meşhur Fırın Yemeklerinden Şehzade Kebabının Üzerine;
* Dilimlenen Soğan Ve Biberler
* 2 Adet Domates
En İyi Kebap Tariflerinden Şehzade Kebabı Yapılış Tarifi
İlk olarak etler üzerine su ilavesi yapılarak düdüklü tencereye alınır. Kaynayan su üzerindeki köpükler alındıktan sonra düdüklünün ağzı kapanır ve etler hafif yumuşayana kadar pişirilir. Patlıcanların kabukları çizgili doğrandıktan sonra küp şekli verilerek tuzlu suda bekletilir. Patlıcanların suyu iyice süzüldükten sonra yağda kızartılır.
Bir tencereye sıvı yağ alınır. Soğan ve biberler sırasıyla kavrulur. Sarımsak ve baharat ilavesinin ardından da haşlanan etler eklenir ve hafifçe sotelenerek ocağın altı kapatılır. Toprak bir kaba patlıcanlar dizilir, etli karışımda üzerine ilave edildikten sonra karıştırılır. Üzerleri domates, biber ve soğan dilimleri ile süslenir. Sosu için salça 2 su bardağı et suyunda çırpılarak kaba eklenir. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
yöresel mutfaklar, yöresel yemekler,En iyi ,kebap tarifleri,fırın yemekleri,etli yemekler,şeflerin özel yemek tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder