Travel Turkey İzmir Fuarı...
Doğa, tarih, mimari ve lezzet kenti Ayvalık, yemek ve meze kültürünü Travel Turkey İzmir Fuarı'nda konukların damak zevkine sundu. Ayvalık'a özgü mezelerin tadına bakmak isteyen ziyaretçilere iki günde 3 bin "tadımlık tabak" sunumu yapıldı.
Zeytinyağlı ahtapot salatasından, Cunda'nın ünü ülke sınırlarını aşan en iyi vegan yemeklerinden bebek enginarına, Ayvalık' özgü hindiba otu ve Ayvalık Belediyesi iştiraklerinden Paşa Limanı Restoran'a özgü sütlü tatlılar konuklar tarafından adeta kapışıldı. Damak çatlatan mezelerin tadına bakan fuar ziyaretçileri sunumdan memnun olduklarını dile getirdiler.
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan Ayrıca Ayvalık Belediyesi standında kooperatif tarafından satışı yapılan ilk sıkım zeytinyağı, tadına bakan konuklardan da tam puan aldı. Standta ilgi gören bir diğer ürün de, mahallevlerinde kadınların el emeğiyle üretilen lavanta kokulu sabunlar konuklara armağan edildi.
Gastronomisiyle yaşayan dünyaca ünlü bir mutfağa sahip olan Ayvalık’ın, fuara katılan binlerce konukla buluşturduğu iştah açıcı lezzetlerden ve en iyi ot yemeklerinden, Girit Ezme, Kabak Tarama, Fesleğenli Yoğurt, Cunda Bebek Enginarı, Ahtapot Salatası, Hindibaotu, Cunda Rüyası gibi toplam 150 kilogram mezeyi, 3500 sunum tabağı ile Ayvalık Belediyesi’ni ziyaret eden konuklarla buluşturdu. Ayvalık’a özgü meşhur Girit Leblebisi, Sakızlı Kurabiye, Girit Peksimeti gibi lezzetlerde hem tanıtıldı hem ikram edildi.
Türkiye Gastronomi turizminin Ayvalık açısından önemini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin; ”Ayvalık mutfak kültürünü günümüze taşıyanlardan aldığımız güç ve bilgi birikimi ile Ayvalık Belediyesi olarak mutfağımızı yaşatıp, geleceğe taşıyacağız.
Bu sorumluluk bilinci ile çalışmalarımıza önem veriyoruz. Genel olarak ele alındığında turizmin içerisinde gastronomi büyük bir anlam ifade ediyor. Misafirlerimiz tarafından tüketilen, yerel kültürümüzün önemli bir parçası olan “Ayvalık Mutfağı” yerel tarıma ve ekonomik gelişime de katkı sağlamakta. Asırlık bir mutfak olan Ayvalık’a tüm misafirlerimiz bekliyoruz” dedi.
Gastronomi turizmi,gastronomi haberleri,en iyi vegan yemekleri, iştah açıcı,en iyi ot yemekleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder