Kelledoş nedir? En eski yemek tariflerinden Kelledoş hangi yöresel mutfaklara aittir? Bu güne kadar evinizde nefis yemek tariflerinden Kelledoş yaptınızmı? Evde Kelledoş yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
Kış aylarının gelmesi ile birlikte sağlığımız açısından bağışıklık sistemimizi güçlü tutacak yemeklerden olan Kelledoş tarifine Türk mutfağı şeflerinden Doç. Dr. Üyesi şef Yılmaz SEÇİM'in yemek arşivinde rastladık...
İşte sizlere nefis yemek tariflerinden Kelledoş nasıl yapılır?
Doç. Dr. Üyesi şef Yılmaz SEÇİM
Doğu ve G. doğu da sıklıkla tüketilen muhteşem bir yemek kemikli etle çok daha lezzetli olduğunu düşünüyorum... afiyet olsun!!!
En Eski Yemek Tariflerinden Kelledoş Tarifi
Nefis Yemek Tariflerinden Kelledoş İçin Kullanılacak Malzemeler Nelerdir?
* 250 Gram Kuzu Eti
* 1 Çay Bardağı Buğday
* 1 Çay Bardağı Kuru Fasulye
* 1 Çay Bardağı Mercimek
* 1 Çay Bardağı Nohut
* 250 Gram Maydanoz
* 100 Gram Yağ
* 250 Gram Yoğurt
* 1 Yumurta Sarısı
* 2 Kaşık Un
* 1Adet Soğan
En Farklı Yöresel Lezzetlerimizden Kelledoş İçin İşlem Basamakları
Buğday, kuru fasulye ve nohudu düdüklüde yarım saat pişirin. Buğdayı da ayrı kapta yarım saat pişirin. Un, yoğurt ve yumurta akını karıştırıp iyice çırpın.
Maydonozla soğanı kavurun. Eti ayrı bir yerde kavurun. Nohut, mercimek buğday ve fasulyeyi aynı tencereye alarak on dakika pişirin. Kavurduğun malzemeleri de ekleyerek beş dakika pişirin.
Yoğurtlu içerisine yavaş yavaş ekleyin. Salçalı yağlı sosu da isteğe göre servisten önce üzerine gezdirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder