Alanya Mutfağında En İyi Çorbalardan "Gülüklü Çorba"
Yöresel mutfaklarımızda lezzet şöleninin yaşandığı bu günlerde yöresel lezzetlerimiz sofraları süslüyor. En farklı yöresel çorbalarımızdan Gülüklü Çorba nasıl yapılır? Evde Gülüklü Çorba yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Bu güne kadar evinizde Gülüklü Çorba yaptınız mı?
Antalya Alanya Mutfak Mirasına Tescillen "Gülüklü Çorba" yı Türk aşçı haberleri olarak Geleneksel Türk mutfağı şeflerimizin özel çorba tariflerinden Gülüklü Çorba yı sizler için araştırdık.
Geleneksel Alanya mutfağına özgü yemeklerin yapıldığı programda Alanya gülüklü çorbası da merak konusu oldu. Evinde gülüklü çorbasını denemek isteyenlere, işte Alanya gülüklü çorbası tarifi detayları...
Alanya'nın geleneksel tatlarından olan gülüklü çorbası düğünlerde sıklıkla karşımıza çıkıyor. Alanya düğünlerinde meşhur olan bu enfes tavuk etli, kıymalı ve nohutlu çorba neredeyse tek başına bir öğün niteliğinde diyebiliriz. Hülüklü çorba olarak da bilinen Alanya gülüklü çorbası nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, buyurun çorbanın detayları...
Yöresel Çorbalaradan "Hülüklü Çorba" Nasıl Yapılır?
Türk Mutfağında En İyi Çorbalardan Gülüklü Çorba İçin Kullanılan Malzemeler
* 250 Gram Kıyma
* 500 Gram Tavuk Eti
* 4 Su Bardağı Su
* 1 Kase Haşlanmış Nohut
* 1 Kahve Fincanı Pirinç
* 1 Adet Domates
* 1 Yemek Kaşığı Salça
* 1 Çay Kaşığı Karabiber
* 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
* 1 Yemek Kaşığı Nane
* 1 Adet Limon
* 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
* Tuz
* Sıvı Yağ
Nefis Çorba Tariflerinden Gülüklü Çorba Nasıl Yapılır?
Tavuk etini 5 su bardağı suyla birlikte haşlanmaya bırakın. Gülük adı verilen köfteler için kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biberi derin bir kasede yoğurun.
Nohut büyüklüğünde minik köfteler haline getirin. Sıvı yağı kızdırıp köfteleri kızartın. Domatesi rendeleyin.
Çorba için tereyağını ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı tencerede kızdırın. İçine salçayı ilave edip kavurun. Domates rendesini ekleyip kavurmaya devam edin.
Haşladığınız tavuğun suyunu tencereye ekleyin. Üzerine 3-4 bardak daha sıcak su ilave edip kaynamasını bekleyin.
Kaynayan çorbaya pirinç ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ardından köfteleri, haşlanmış nohutu ve didiklenmiş tavuk etini ekleyin. Bir taşım daha kaynattığınız çorbaya naneyi ve limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder